SİVAS'ta Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesine açılan stantlar, gelen tepkiler üzerine kaldırıldı.
Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu organizesiyle Gaziantep'in yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla, müze bahçesine 'Gaziantep yöresel ürünleri ve yemek şenliği' adı altında çeşitli stantlar açıldı. Ancak Gaziantep yöresi yerine, bir çok fraklı ile ait ürünlerin satışının yapılması, ayrıca Senegalli siyahilerin de saat ve takı satması tepki çekti. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Beşir Köksal açıklama yaparak, Sivas'ta bir çok esnafta bulunan ürünlerin kültürel etkinlik adı altında satış yapmasını eleştirerek stantların kaldırılmasını istedi.
Tepkiler üzere inceleme yapan Sivas Valiliği, etkinliğin içerik olarak uygun olmadığı kanaatine vararak, stantların kaldırılmasına karar verdi. 3 gün açık kalacak şekilde planlanan etkinliğin iptal edilmesi üzerine, müze bahçesinde kurulan stantlar bu sabah saatlerinden itibaren kaldırıldı.

FOTOĞRAFLI