Sivas’ta iki gündür yağmurla karışık kar yağışı devam ediyor. Yüksek kesimlere kar olarak düşen, şehir merkezine ise yağmurla karışık düşen yağış sebebiyle emniyet yetkilileri sürücüleri uyarıyor. Erzincan-İmranlı ve Koyulhisar yollarında, zincirsiz ve kar lastiksiz araçların gidişine izin verilmiyor.
    Kar yağışı nedeniyle Sivas-Erzincan karayolu Kızıldağ mevkiinde ulaşım zaman zaman aksarken, kontrollü şekilde araçların geçişine izin veriliyor. Karayolları ekiplerinin, tuzlama ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bölgeye gidenlerin dikkatli olması ve yanlarında mutlaka zincir bulundurmaları istendi. Erzincan istikametine giden yüksek tonajlı kamyon, TIR ve otobüs gibi araçlar durdurularak mutlaka zincir takılması istenirken, Kızıldağ Geçidi'nde trafik ekiplerince zincir uygulaması başlatıldı.
    Yağışlı hava sebebiyle şehir içi ve şehirlerarası yollarda çok sayıda kaza olduğu belirtilirken, ulaşımın aksamaması ve kazaların önüne geçebilmek için trafik ekipleri kontrollerini artırdı.