BÜRO TUTUP 'EMEKLİ KÜTÜPHANESİ' YAPTI SİVAS'ın Suşehri ilçesinde yaşayan emekli 63 yaşındaki Nail Gülsoy bir işhanı içinde kiraladığı büroyu küçük çaplı kütüphaneye çevirdi. Ziyarete gelen arkadaşlarına kitap okuma alışkanlığı kazandırdı. İlçe merkezinde yaşayan 2 çocuk babası Nail Gülsoy boş zamanlarını geçireceği ve kitap okuyabileceği bir yer arayışına girdi. Sivas Caddesi üzerinde bulunan iş hanında atıl vaziyette olan bir büroyu kiralayıp, tadilatını yaparak küçük çaplı kütüphane haline getirdi.

Gülsoy büroyu hem kendisinin hem de emekli arkadaşlarının boş zamanlarını geçireceği bir yer haline getirdi. Biriktirdiği ve etrafından topladığı bin 300'e yakın kitap ile kitap okunup sohbet edilen bir ortam oluşturan Gülsoy, arkadaşlarına da okuma alışkanlığı kazandırdı. Daha önce 3 yıl ilkokul, 5 yıl ise lise olmak üzere 8 yıl öğretmenlik yaptığını ve 1981 yılında inşaat sektörüne yöneldiğini söyleyen Nail Gülsoy, "Mimar olan kardeşimle birlikte işlerimize devam ettik. 30 yıl inşaat işi yaptıktan sonrada emekli oldum.

Okuma aşkı öğretmenlik mesleğinden gelen bir aşktı. Daha önce kısa süre yayınevinde de çalışmıştım. Onun için kitaplara karşı büyük bir sevgim var" dedi Emekli olduktan sonrada ilçe merkezinde böyle bir yer açma fikrinin aklına geldiğini belirten Gülsoy, "Hem örnek olsun, hem emekli arkadaşlarımız bu gibi işlerle meşgul olsun, kahvehanelere gitmektense gelsinler sohbet etsinler, kitap okusunlar, gazete okusunlar amacıyla bu okuma odasını açtım. Burada tarihi, edebi, milli ve dini kitaplar var. Arkadaşlarıma bu kitaptan zaman zaman okumaları için veriyorum. İlla bu kitabı okuyun, bundan faydalanın diyorum. Bu şekilde kendimize bir meşgale edindik.

Bu işin yaşı yoktur. Okuma beşikte başlar mezara kadar devam eder ilkesiyle hayatımızın son nefesine kadar bu okuma işine devam edeceğiz" diye konuştu. Kitap okumaya gelen Gülsoy'un emekli arkadaşları ise uygulamadan kendilerinin de memnun kaldığını belirterek, kahvehane köşelerinde oturmak yerine burada kitap okuyup kendilerini geliştirdiklerini, küçük çaplı bir ilim yuvası oluşturduklarını dile getirdi.