Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, () - MARDİN'in Savur İlçesi'nde zırhlı askeri araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin'in acı haberi Sivas'taki yakınlarını yasa boğdu.
Mardin'in Savur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin'in acı haberi memleketi Sivas'a ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde şehidin Gülyurt Mahallesi'ndeki baba evine giden askeri yetkililer, aileyi evde bulamayınca şehadet haberini amcası Necati Çetin'e verdi. Amca Necati Çetin'in Abdulvahabi Gazi Mahallesi'nde oturduğu 3 katlı bina, Türk bayraklarıyla donatıldı. Hasan-Şaziye Çetin çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan evli ve 2 çocuk babası Erdal Çetin'ın 1996 yılında göreve başladığı öğrenildi. Ankara'da görevli olan Çetin'in bir süre önce geçici görevle Mardin'in Savur İlçesi'ne gittiği belirtildi.
Bu arada şehidin anne ve babasının Antalya'daki kızları Hatice Çetin'in yanında olduğu ve oğullarının şehadet haberini aldıktan sonra şehidin Ankara'daki eşi Arzu Çetin'in yanına gittikleri ifade edildi. Şehidin cenazesi yarın Sivas'ta toprağa verilecek. 

FOTOĞRAFLI