ŞIRNAK'ta Belediye ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa kentte ilk kez plaj voleybolu turnuvası düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'na kum dökülerek düzenlenen sahada gençler kıyasıya mücadele ederken, vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.

Şırnak Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ramazan ayında gençlerin akşamları eğlenceli vakit geçirmesi için ilk kez kentte bir plaj voleybolu turnuvası düzenledi. Daha önce sık sık eylemlere sahne olan Cumhuriyet Meydanı'na kum dökülerek bir voleybol sahası oluşturuldu. 21 takımın katıldığı turnuvanın ilk maçları bu gece iftardan sonra oynandı. Gençler arasındaki maçlar oldukça çekişmeli geçerken, vatandaşlar da karşılaşmaları heyecan içinde izledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli antrenör Beytullah Birlik, ramazanda gençlerin eğlenmesi için plaj voleybolu düzenlemeyi düşündüklerini ve ilginin yoğunluğundan dolayı memnun olduklarını söyledi. Daha önce Şırnak'ta sokak basketbolu turnuvası düzenlediklerini belirten Birlik, "Plaj voleybolu turnuvasına 21 takım katıldı. Bayağı bir yoğunluk var. Katılan takımlarımızda sporcularımız ve seyredenler bayağı eğleniyor. Bundan dolayı mutluyuz. Meydanda bu sporu düzenlememiz faydalı oldu. Şırnak'ta deniz yok ama plaj voleybolu düzenlememiz gençlerin çok hoşuna gitti" dedi.

Turnuvaya katılan sporculardan Agit Basan da, Şırnak'ta böyle bir etkinliğin olmasından memnun olduğunu belirterek, "Turnuvada bende oynuyorum. Deniz olmamasına rağmen plaj voleybolu oynamak bize bambaşka zevk veriyor" diye konuştu. 5 gün sürecek turnuvada dereceye girecek takımlara madalyalar verilecek.

FOTOĞRAFLI