Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK'ta kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında değişik meslekleri temsil eden kıyafetler giyerek, tef ve düdük çalarak yürüdü.
Ömer Kabak Meydanı'nda toplanan kadınlar Cumhuriyet Meydanı'na kadar üzerlerinde değişik meslekleri temsil eden kıyafetler giyerek, tef ve düdük çalarak yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık adına Şırnak Zilan Kadın Dayanışma Merkezi'nden Eda Bazencir, bir konuşma yaptı. Benzecir, şöyle konuştu:
"25 Kasım 1999'da kadına yönelik şiddete devlet tarafından mücadele günü ilan edildi. Dünyada ve Türkiye'de kadınlara yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Kadınlara yönelik şiddet erkek egemen sistemi kendini idame ettirdiği tüm alanlarda görülmektedir. Bugün şiddet devletin kurumlarında cezaevlerinde, sokakta, her alanda kendini gösteriyor. Aile kurumunda ise kadınlar şiddetin en vahşisine maruz kalıyor. Töre, namus adı altında kadınlar katlediliyor. Aile kurumunu bu kadar önemseyen sistem katilleri koruyor. Maalesef ne 60'larda ne de öncesinde günümüze diktatör sistemlerin zalimliği ve eril zihniyetin katil sıfatı değişmemektedir. Bugün hala Rojava'da, Şengal'de, İran'da, Nijerya'da, Ukranya'da, Paris'te ve daha birçok coğrafyada kadına yönelik şiddet ve katliam sürmektedir."
Daha sonra kadınlar olaysız şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI