ŞIRNAK'ta, hendek-barikat operasyonları nedeniyle 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 14 Kasım'da kaldırılırken, teröristlerin yerleştirdikleri bombaları patlaması ve çatışmalar sırasında birçok bina hasar gördü. PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu yıkılan 112 Acil Komuta Merkezinin yanında bulunan ve ağır hasar gören Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde tadilat çalışmaları devam ediyor.
Şırnak merkezde PKK'lıların kazdıkları hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, patlayıcı tuzaklarının temizlenmesi için 14 Mart'ta başlayan sokağa çıkma yasağı 8 ay sonra kaldırılırken, çıkan çatışmalar ve patlamalar nedeniyle sivillere ait ev ve işyerlerinin yanı sıra bir çok resmi kurum binası da ağır hasar gördü. Şırnak'taki çatışma ve patlamalarda ayakta kalabilen kamu binalarında onarım çalışmaları başladı. Teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu tamamen yıkılan 112 Acil Komuta Merkezinin yanında bulunan Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde ise tadilat çalışmaları devam ediyor.
Şırnak Dr. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabibi Dr. Nurullah Alkış, sokağa çıkma yasağı süresince hizmetlerinin aksamadığını, hastanenin 20 günlük onarım çalışması sonrasında halka tekrar hizmet vereceğini söyledi. Alkış, “Bilindiği üzere 14 Mart'ta başlayan sokağa çıkma yasağından önce hastanemiz riskli bir bölgede bulunduğu için önceden önlemimizi alıp, hekimimiz Şırnak Cezaevinde olmak üzere, Şırnak Devlet Hastanesinde de 4 diş hekimimizi görevlendirdik. Hastalarımızın mağdur olmaması için kıt imkanlarla tedavilerini sürdürdük. Sokağa çıkma yasağı boyunca toplam 3 bin 500 hastanın tedavisini yaptık. Hastanemiz çatışmalar esnasında büyük hasar gördü. Hasar gören hastanemizi yasak bitiminde faaliyete başlaması için hızlı bir şekilde tadilat işlemlerine başladık. Yasaktan önce 16 poliklinikle hizmet veriyorduk. Şu an 20 tane diş hekimimiz var. İnşallah tadilattan sonra 20 kliniği hızlı bir şekilde hizmete açıp, halkımıza hizmet vermeyi düşünüyoruz. Tadilatın da 20 gün içinde biteceği tahmin ediyoruz. Halkımızın mağdur olmaması için hem cihazların hem de inşaatın hızlı bir şekilde bitmesi için elimizden geleni şu an yapıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI