DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ndeki 3 mahallede, 6'ncı kez ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 6'ncı gününde devam ediyor. Askeri zırhlı araçlar da, ilçenin etrafındaki bekleyişi sürüyor.

Silvan İlçesi'nde 1 polisin şehit edildiği, 1'i kadın 4 sivilin öldürüldüğü Tekel, Mescit ve Konak Mahalleleri'nde, 2 Kasım tarihinde, 6'ncı kez başlatılan sokağa çıkma yasağı, 6'ncı gününe girdi. Mahalledeki hendekleri kapatmak, barikatları da kaldırmak isteyen güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasında çıkan çatışmalar da devam ediyor.

Mescit, Tekel ve Konak Mahalleleri'nde, güvenlik güçleri ile YDG-H üyeleri akasında gece saatlerinde şiddetli çatışma yaşandı. Gece başlayan silah ve patlama sesleri sabah saatlerine kadar sürdü. 3 mahalleye çıkan tüm cadde ve sokak girişlerinde polis, zırhlı araçlarla önlem alarak, giriş-çıkışlara izin vermiyor. Mahalle içlerinde ise kepçe ve toma ile 'Akrep' denilen zırhlı araçlarla ilerleyen polis, zaman zaman PKK'lılarla çatışmak zorunda kalıyor. Askeri zırhlı araçların, konuşlandığı bu üç mahallenin etrafındaki bekleyişleri de devam ediyor. 3 mahalledeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçede zaman zaman uzun süreli elektrik kesintileri yaşanırken, telefon ve internet erişimleri ise yapılamıyor.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri ile, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerinden oluşan bir grup, Silvan'a gitmek üzere yola çıktı.

(DHA)