ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında kadınlar bugün günlerini kutlayıp, yöresel kıyafetlerle halaylar çekti.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Nevruz Alanı'nda bugün yapılan 'Kadınlar Günü' kutlamasına, HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Suriye'de Kürtler'in yaşadığı Rojava olarak nitelendirilen bölgede Cizre Kantonu Kadın Bakanlığı Yardımcısı Hivda Erebo, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, ile çok sayıda kadın yöresel kıyafetleriyle katıldı. Platforma Abdullah Öcalan'ın fotoğraf asıldığı kutlamalarda kadınlar halay çekerek eğlendi. HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Kürtçe yaptığı konuşmada, Rojava'daki kadınların büyük başarılar elde ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bunun içindir ki kendi felsefesi ile devrimini şenlendirdi. Biz de önder Apo'ya bir yol arkadaşı olarak bu devrimi baş üstünde götüreceğiz. Biz diyoruz biz bu iktidarı kabul etmiyoruz. Biz artık özgürlüğün yoldaşıyız. Bu yol elbet çok zor ve zahmetlidir. Biz çok yolu da kat etmişiz. Bugün bizim arkadaşlarımız Hevi de burada. O Cizre Kadın kantonunun başkan yardımcısıdır. Dünya da kadınların birliği Rojava'da gerçekleşmiş. O birlikte Kürt kadınların yükselişidir. Bu birlikteliğin dünya da olması lazım. Şimdi bizde Kuzey'i selamlıyoruz. Bunun için diyoruz önder Apo'nun felsefesi tüm dünya kadınlarını bir yapmış. Önder Apo'nun felsefesi Kürdistan kadınlarını bir yaptı. Artık Kuzey, Güney, Doğu yoktur. Bir vatan vardır, bir Kürt vardır, kadınlar orada bağırıyor, kadınlar o tek parça Kürdistan da devrim yapıyor."