YENİDEN yargılanma kararı verilen Şike Davası'nın 2. duruşması bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada sanıklar, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu ve Olgun Peker ve Ahmet Çelebi hazır bulunurken, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım doktor raporu sunarak duruşmaya katılmadı. Diğer sanıkları ise avukatları temsil etti. Davaya, TFF, Trabzonspor ve Bucaspor avukatları da müdahil olarak katıldı.
Dava, sanıkların ve avukatların verdiği yoklamayla başladı. Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek'in sorması üzerine Serdar Adalı, ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediğini, Tayfur Havutçu ise istediğini beyan etti.

"ARIBOĞAN, HELVACI VE PARLAK DİNLENSİN"
Sanık Haldun Şenman'ın avukatı, sanıklar Lütfi Arıboğan, Ali Parlak ve İlhan Helvacı'nın huzurda ifadeye çağrılması talebinde bulundu. Yusuf Turanlı'nın avukatı ise, müvekkilinin iki silahından birinin antika, diğerinin de hatıra amaçlı sakladığını ve hiç kullanılmadığını belirterek silahların iadesini talep etti.

"AZİZ YILDIRIM ŞİKE ADI VERİLEN OLAYA KARIŞMADI"

Aziz Yıldırım'ın avukatı da müvekilinin duruşmaya katılamadığına dair doktor raporunu sunarak, kanuna aykırı delillerle karar verildiğini ve müvekkilinin hiç bir surette şike adı verilen olaya karışmadığını ifade ederek, "Bununla ilgili delillerin hepsinin kanuna aykırı deliller olduğu görülmüştür. Bizim talebimiz yargılanmanın yenilenmesidir. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini ve olmadığı takdir de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da hiç bir surette istemiyoruz" dedi.

TRABZONSPOR AVUKATI: CİHAN OSKAY'IN İDDİALARI YALAN

Duruşmada söz alan Trabzonspor avukatı ise yargılamanın yenilenmesinin hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, Yıldırım'ın tanık gösterdiği Cihan Oskay'ın kumpas iddialarının yalan olduğu iddiasında bulundu. Sanıkların cezalandırılmasını istedi.

"HEDEF AZİZ YILDIRIM'DI"

Duruşmada söz alan İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen, soruşturmayı yapan polislerin şuanda tutuklu olduğuna dikkat çekerek, 'dolayısıyla bunların oluşturduğu delillerle yargılanamayız' dedi. Şen, "Hedef Aziz Yıldırım'dı, bu yüzden insanlar suçlu gösterildi. Sanal ortamda bir örgüt kuruluyor. Aziz Yıldırım hedefe konulduktan sonra ona ulaşmak için kim varsa dinleniyor. Giresun'dan bir olayla, birbiriyle alakasız insanlar aynı torbaya konulmuş. Somut delil yok" diye konuştu. Yüksek sesle savunma yapan Avukat Ersan Şen, Mahkeme Başkanı Civelek tarafından uyarıldı. Civelek, "Sesinizi yükseltmeyin. Arkadakiler hoca acaba niye bağırıyor diyorlardır" dedi.
Mahkeme Başkanı duruşmaya ara verdi. Mahkeme heyeti yaklaşık 30 dakikalık aradan ara kararını açıkladı.

ARA KARAR...

Mahkeme heyeti, şike iddiasına konu olan maçlarla ilgili gözlemci, hakem ve temsilci raporlarının TFF'den istenmesine karar verdi.
Sanık Sami Dinç'in telefon tapelerinin müvekkil ve vekil ilişkisinden kaynaklandığını belirten mahkeme heyeti, konuşmalara ilişkin tapelerin delil olarak değerlendirilmemesine hükmetti, tapelerin dosyadan çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca Cihan Oskay'ın tanık olarak dinlenmesi yönündeki talepleri de reddetti. Mahkeme, yeniden yargılamada sürecinde Anayasa'ya aykırılık iddialarını ise 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne gittiğini ve oradan gelecek sonucun beklenip değerlendirilmesini istedi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun özerk bir kurum mu yoksa kamu kuruluşu mu olduğu yönünde bilirkişiden rapor istenmesine karar verdi. Heyet, Lütfi Arıboğan, Göksel Gümüşdağ ve Abdullah Avcı'nın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.
Duruşma 8 Temmuz 2015 tarihine ertelendi.