Tolunay DUMAN/TARSUS,(MERSİN), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi Hayvan Parkı'nda bulunan hayvanlar, aşırı hava sıcaklığından etkilenince hortumla serinletildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü ekipleri, hayvanat bahçesinde bulunan hayvanların sıcaktan bunalıp strese girmemeleri ve sağlıklı olabilmelerine olanak tanımak için, kimi yerde fıskiyeli kimi yerlerde de hayvanlara hortumla su sıkarak serinletiliyor.
Hava sıcaklığının gölgede 39 dereceyi bulması nedeniyle hayvanların da etkilendiğini ifade eden Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Mesut Özdemir, ayda ortalama 28 bin ziyaretçinin uğradığı parktaki hayvanların sağlık durumları ile toplam 52 personelin ilgilendiğini söyledi.
Hayvanların su sesini duyduktan sonra heyecanlandığını kaydeden Özdemir, "Sıcaktan bunalan vatandaşlar, park ve bahçelerde ağaç altında güneşten korunmaya, dondurma ve soğuk su gibi yöntemlerle serinlemeye çalışıyor. İnsanlar kadar şanslı olamayan hayvanlar ise görevlilerimiz tarafından belli aralıklarla tutulan suyla serinletmeye çalışıyor.  Ayrıca doğal yaşam alanlarında yaralanan ve hasta şekilde bulunan hayvanları burada rehabilite ederek eski sağlıklarına kavuşturmak için tedavi edici bakımlarını yapıyoruz. Tamamen iyileşen ve doğal ortamda yaşam sürebilecek hayvanları sağlıklarına kavuşturduktan sonra, yaşam alanlarına geri bırakıyoruz" dedi.
BERDAN BARAJI'NDA SERİNLİYORLAR
Öte yandan aşırı sıcaklardan bulanan vatandaşlar ise kendilerini Berdan Barajı'na atarak serinledi. Görüntüler plajlardaki görüntüleri aratmazken, baraja gelen aileler, okaliptüs ağaçlarının gölgesinde dinlenerek serinlemeye çalışıyor.
Kendilerini Berdan Barajı'nın soğuk sularına bırakanlar ise serinliğin keyfini çıkardı. Özellikle Adana ve Mersin'den gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği bölgede barajın soğuk sularına girenler, günün sıcak saatlerini suyun serinliğinde geçirerek gönüllerince eğlenme fırsatını yakaladı.