Emre BAYLAN/ ANTALYA, () - ANTALYA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalara aşırı sıcak nedeniyle Antalyalıların katılımı son derece az olurken, bir lise öğrencisi de kutlamalar sırasında baygınlık geçirdi.
Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 92'nci yıldönümü kutlamaları Antalya'da, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, anıta çelenk bıraktı. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın da katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam ederken Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin sona ermesi ile birlikte aralarında CHP'nin de bulunduğu siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ve sendikalar Atatürk Anıtı'na çelenklerini bıraktı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin çelenginin bırakılması sırasında bir kişi kürsüye yaklaşırken ve "Bir daha benim çelengimi yasaklarsanız burayı yıkarım bak. Bu çelenkleri buraya göndermezseniz yıkarım bak" diye bağırdı.
Zafer Bayramı kutlamaları, Antalya'da, Vali Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Can ve Belediye Başkanı Türel'in Valilik'te tebrikleri kabulüyle devam etti. Antalya'da büyük zaferin 92'nci yılında kutlamaların adresi Cumhuriyet Caddesi oldu. Aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşlarının katılımının son derece az olduğu bayram kutlamaları Vali Öztürk ve beraberindekilerin askeri araç üzerinden törene katılanları selamlaması ve bayramlarını kutlamasıyla başladı. Okunan şiirler ve halk oyunları gösteriyle devam eden kutlamalarda sıcak hava nedeniyle bir lise öğrencisi baygınlık geçirdi. Genç kıza ambulans ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.
Askeri birlikler, şehit ve gazi derneklerinin geçişiyle sona eren kutlamalara Antalya'nın Aksu İlçesi'nde 30 Ağustos 2008'de geçirdiği kazada hafızasını kaybeden ve gerçek kimliği belirlenemeyince devletin 'Umut' adını verdiği felçli gence bakan Gülsüm Kabadayı da katıldı. 6 yıldır baktığı 22 yaşındaki Umut'u tekerlekli sandalye ile kutlamalara getiren Kabadayı, tören sonunda Vali Sebahattin Öztürk'ün yanına gelerek Lokomat (yürüme robotu) istedi.

FOTOĞRAFLI