SİVAS'ta yaşayan ev hanımı Hülya Mızrak (40), Çanakkale Savaşı'nda 215 kiloluk top mermilerini sırtlayarak savaşın gidişatını değiştiren Seyit Onbaşı'nın kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarılması için türkü besteledi.
Hobi olarak şiir yazıp, kahramanlık türküleri besteleyen ev hanımı Hülya Mızrak, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü dolayısıyla türkü besteledi. Mızrak, Birinci Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Cephesi'nde 215 kiloluk top mermilerini sırtlayarak İngilizlerin 'Ocean' zırhlısını vurup, savaşın çehresini değiştiren Seyit Onbaşı'nın türküsünü, kahramanlıklarının unutulmaması ve gelecek nesillere anlatılması için bestelediğini söyledi. Seyit Onbaşı'nın kahramanlığının dizelere döküldüğü türkü dinleyenler tarafından beğenildi.
Kahramanların hikayelerinin çok acıklı olduğunu söyleyen Hülya Mızrak, "Gelecek nesiller daha iyi tanısın diye müziğin kitle iletişim araçları arasında en iyisi olduğunu düşünerek bunlara hayat vermeyi düşündüm. Türküsü olmayan kahramanların bir türküsü olsun diyerek yola çıktım. Şu an 6 tane yaptım. Nene Hatun, Seyit Onbaşı, Kara Fatma, Fahrettin Paşa ve Kut'ül Amare'ye yaptım. Ayrıca Çanakkale ve İdlib ağıdı yaptım. İnşallah bunları bir albümde toplayacağım. Nene Hatun'a yazdım. Nene Hatun'u araştırırken bütün kahramanlar önüme döküldü. Bunların hepsine bir hayat vermem lazım derken Seyit Onbaşı'ya geldi sıra. Şiirini yazarken, bestesini yaparken iki gün ağladım. Bu kahramanların hayat hikayeleri çok acıklı. Bunlar boşuna kahraman olmamışlar. Özellikle Seyit Onbaşı beni çok etkiledi. Sonra ortaya böyle bir beste çıktı" diye konuştu.
Türkünün sözleri ise şöyle:

"Bir yiğit yetişti Havran elinden
La havle zikiri düşmez dilinden
Şaşmadan yürüyor Hakkın yolundan
Kahramanlar başı Seyit Onbaşı

Düşman bombaladı kırıldı vinci
Yok oldu tabyasi dağıldı küncü
Toprağa gömüldü büyüdü hıncı
Kahramanlar başı Seyit Onbaşı 

Rahmandan açıldi kudretten kapı 
Bismillah deyipte kaldırdı topu
Etten değil sanki çelikten yapı
Kahramanlar başı Seyit Onbaşı

Dünya tüm gücüyle başlatsa sefer
Alayına yeter bu yiğit nefer
Bir top mermisiyle kazandı zafer
Kahramanlar başı Seyit Onbaşı 

Daha pek gencecik yirmili yaşı
İmanlı sinesi eğilmez başı 
Evel Allah söker yerinden taşı
Kahramanlar başı Seyit Onbaşı 

Ne kutlu anadır doğuran ana
Herkes nail olmaz böyle bir şana
Ey dedem ödenmez borcumuz sana
Kahramanlar başı Seyit Onbaşı 

Hülya der yenilmez bu aziz millet
Ne yazar gelse de kafirden illet
Koymadı hasımda ne güç ne zillet
Kahramanlar başı Seyit Onbaşı