Cihan KAYA/ ORTACA,(Muğla),() - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, 2013 yılında bahçesiyle ilgilendiği villanın sahibi ve sevgilisi olduğu öne sürülen İngiliz Caterina Anna Bury'i (56) öldüren Veli Acar (46) müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 2013 yılının Eylül ayında Dalyan Mahallesi'nde meydana gelmişti. Veli Acar, 6 yıldır bahçesinin bakımını yaptığı Atatürk Mahallesi 213 Sokak'taki bir sitede bulunan villanın sahibi ve sevgilisi olduğu öne sürülen Caterina Anna Bury ile tartıştı. Tartışmanın ardından Bury, oğlu Alexander Gerhard Bury ve annesi Cecillie Bury ile Dalyan Jandarma Karakolu'na gidip, kendilerini 'ölümle tehdit ettiğini' ileri sürdükleri bahçıvan Acar'dan şikayetçi oldu. Jandarmaya şikayet edilmeyi içine sindiremeyen Veli Acar, villayı pompalı tüfekle bastı. İddiaya göre alkollü olan Acar, tüfeğini ateşleyerek, Alexander Gerhard Bury'i bacaklarından, Cecillie Bury'i ise sırtından vurdu. Daha sonra da kendini tripleks villanın en üst katındaki banyoya kilitleyen Caterina Anna Bury'a 4 el ateş edip öldürdü. Villa baskınında İngiliz ailenin bir ferdini öldürüp ikisini yaralayan Veli Acar Dalyan Jandarma Karakolu'na giderek teslim oldu.
Cinayetin ardından mahkeme Veli Acar'a yargılandığı davada konut dokunulmazlığı ihlalinden 4 yıl 12 ay, mala zara vermekten 6 ay ve kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası verdi.

FOTOĞRAFLI