Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İsmet Özcan, okul aile birliklerinin kendilerinden aldıkları ücretlere tepki gösterdi.
İsmet Özcan, Gaziantep’te 100 okulda okul aile birliği yöneticilerinin servis şoförlerinden ücret istediğini ve talep edilen fiyatlar yüzünden servis şirketleri arasında tartışma ve kavgalar yaşandığını ifade etti. Öğrenci taşıma konusunda okul aile birliklerinin karar almasının haksız rekabete ve kavgalara yol açtığını ileri süren Özcan, "Gaziantep’te okul aile birlikleri mevcut servis firmasının yerine kendilerine koltuk başı daha fazla para öneren başka firmalarla sözleşme yapıyor. Okul aile birliklerinin yapmış oldukları sözleşmeler hukuka aykırı. Hiçbir okul aile birliği yönetimi sözleşmeye uymuyor. Yetkililer lütfen bize yardımcı olsunlar. Okul aile birliği hangi şirket daha fazla para verirse okulun taşımacılığını ona veriyor ve bu esnafımız arasında tatsız olaylara zemin hazırlıyor" diye konuştu.
Öğrencilerin ve velilerin bu durumdan dolayı mağdur olduklarını kaydeden Özcan, okul aile birliklerinin taşıma noktasında devre dışı kalması gerektiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI