Serhat TEZCAN - Faruk KAHRAMAN/BURSA, () - BURSA'da, okullardaki sistem değişikliğinin ardından evinden uzaktaki ortaokula gidemeyen bedensel engelli 14 yaşındaki Şevval Dilara Kurt, sağlanan servis sayesinde yeniden eğitimine başladı. Servisle evinden alınan Dilara, Başöğretmen Ortaokulu'na getirilerek 7-G sınıfındaki sırasına oturdu. Hayallerine kavuştuğunu söyleyen Şevval Dilara Kurt, çok mutlu olduğunu kaydetti.
Mustafa Münevver Olağaner İlköğretim Okulu’na giden Şevval Dilara Kurt, okulunun ilkokula dönüştürülmesi ile birlikte evine uzak olan Başöğretmen Ortaokulu’na gitmek zorunda bırakılınca, eğitimine devam edemedi. 2000 yılında erken doğum nedeniyle 'beyinde su toplanması' olarak bilinen 'Hidrosafeli' hastalığı teşhisi konulan Dilara’nın okul özlemi, televizyon ve gazetelerde haber olarak yer alınca, Cumhurbaşkanlığı ve Milli eğitim Bakanlığı devreye girip, okuluna gidebilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı belirtildi.
Dilara, bugün okul tarafından ayarlanan araç ile okul özlemini bitirdi. Evinden eski okulunun müdürü Hüseyin Gezer ve arkadaşları ile anneannesinin yardımıyla bindirilen Dilara, daha sonra okula ulaşınca aynı şekilde indirildi. Dilara, okul önünde arkadaşları tarafından karşılandı. Eğitimine 2 aylık aranın ardından başladığı için mutlu olan Dilara, hayallerine kavuştuğunu belirterek, çok mutlu olduğunu kaydetti.
Dilara, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle eski ve yeni okul müdürünün de öğretmenler gününü kutladı. Dilara'ya 'Hoşgeldin' diyerek karşılayan Okul Müdiresi Hatice Özdemir, "Başarılar diliyorum, sorunlar çözüldü. Bundan sonra okulumuz seninle ilgilenecek ve çok güzel bir yıl geçireceksin. Başarılar diliyorum" dedi.
Okula ulaşımını sağlayan servis şoförü Sevgin Recep Oğul ise okul servislerinde kullanılan 'S' plakalı araçlarda engelliler için gerekli tertibat olmadığını söyledi. Bu nedenle farklı bir araçla geldiklerini dile getiren Özdemir, bundan sonra da ulaşımını sağlayacaklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI