DÜNYA Serbest Dalış Şampiyonu Şahika Ercümen, Edirne’ninn Keşan İlçesi’ne kıyısı bulunan Saros Körfezi İbrice Limanı açıklarında 'Yapay Resif Projesi' kapsamında oluşturulan Su Altı Tarih Müzesi'ne dalış gerçekleştirdi.
Dalış Şampiyonu Şahika Encümen, beraberinde Ünlü Sualtı Fotoğrafçısı Tahsin Ceylan, Değirmendere Su Altı Topluluğu Başkanı Murat Kulakaç ve ESTAB Yapay Resif Proje Danışmanı Savaş Yapman ile birlikte Saros Körfezi İbrice Limanı açıklarında 'Yapay Resif Projesi' kapsamında oluşturulan Su Altı Tarih Müzesi'ne dalış Çanakkale Savaşı heykelleri, figürler ve Nusrat Mayın Gemisi'ni temsilen batırılan hurda geminin etrafında dalış yaptı.

'TARİHİMİZİN YANSITILDIĞI SU ALTINDAKİ HEYKELLERİ GÖRMELİLER'

Şahika Ercümen, Su Altı Tarih Müzesi'nde bulunan figürlerin ilgi çekici olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Bu dalış noktasını çok beğendim. Büyük bir emek harcanmış. Yakın dönemde burası çok gözde bir dalış noktası olacaktır. Dünyada buna benzer bir nokta Meksika'daki Cancun'dur. Orası da su altı heykellerinin olduğu bir bölgedir. Bence önce burayı denemeliler. Burada bizim tarihimizin yansıtıldığı su altındaki heykelleri görmeliler, sonra oraya gitmeliler diye düşünüyorum."

Savaş Yapman ise "Türkiye'nin Cancun'u Saros Sualtı Tarih Müzesi'ne dalış yaptık. Bu çalışmaya katılan ve destek veren arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bütün dalış severlerin bu gemiyi suyun altında görmesi lazım. Çanakkale’deki şehitlerimizin anısına ESTAB olarak Sualtı Tarih Müzesi özelliği taşıyan bölgede denize de çelenk bıraktık. Bizlerle beraber dalışlarını yapan Dünya rekortmenimiz sevgili Şahika Ercümen bu organizasyona farklı bir renk kattı" dedi.