Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütünün jandarma karakoluna düzenlediği saldırıda şehit olan 6 askerden 5’i için Diyarbakır’da tören düzenledi. Şehitler, törenin ardından memleketlerine gönderildi.

    Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı’nda şehitler için yapılan törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Siirt Valisi Musa Çolak, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Diyarbakır milletvekilleri ile çok sayıda asker katıldı. Tören, Şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbolat, Jardarma Er Adem Yörük, Jandarma Er Ömer Dursun, Jandarma Er Önder Turğay ve Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen’in cenazelerinin alana getirilmesiyle başladı. Ambulansla getirilen cenazeler, askerlerin omuzunda tören alanına taşındı. Ardından, şehitlerin öz geçmişleri okundu.

    Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nejdet Köse, vatan için şehit olmaya hazır olduklarını söyledi. Şehitlerin, ülkenin birlik ve beraberlik içinde yaşaması için yaptıkları görev esnasında şehit olduklarını hatırlatan Köse, “Onlar, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmezliği uğruna verdiğimiz binlerce şehitlerdendir. Bilinmelidir ki bu ayrılış sadece bedenen ayrılıştır. Aslında bu kahramanlar aramızdan hiçbir zaman ayrılmayacaktır. Hatıraları her an bizlerle beraber olacaktır. Saçtıkları nurlu ışık bizlere yolumuzu aydınlatan rehber olmaya devam edecektir.
Bu şanslı vatan evlatları gibi bizler de seve seve şehit olmaya hazırız. Türkiye Cumhuriyeti devletini zayıf düşürme düşüncesinde olanlar asla emellerine ulaşamayacaktır. Bir millet, vatan için ölmeye hazır olan evlatlarıyla var olur. İnsanlıktan nasibini almamış bu yaratıkların ve onların destekçilerine gereken cevap verilecektir.” dedi.
    Duaların okunmasının ardından, şehit cenazeleri memleketlerine uğurlanmak üzere ambulanslara konuldu. Silah arkadaşlarının omuzlarında ambulanslara taşınan şehit cenazeleri, asker ve törene katılanların oluşturduğu kordon eşliğinde ambulanslarla Diyarbakır Havaalanı’na gönderildi. Törene katılanlar, ambulansların geçişi sırasında caddenin her iki tarafında durarak uğurladı.