ESKİ milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında şehit olanları anmak için, daha önce hiç kimsenin denemediği Didim ile Bodrum arasındaki yaklaşık 51.2 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçecek. Sunaçoğlu, Didim'deki Altınkum İskelesi'nden kulaç atmaya başladı.
Cumhuriyet Kadınları Derneği ile DLK Gümrük Müşavirliği A.Ş. firmasının katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Altınkum sahiline gelen Alper Sunaçoğlu'na, Didim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naşit Oskay, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Şen Yazgan ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri eşlik etti.
Alper Sunaçoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto etmek ve şehitleri anmak için toplandıklarını belirterek, rekor denemesini özellikle 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasına ve Türk milletinin tarihinde büyük taarruzunun yıl dönümü olan 26 Ağustos tarihine denk getirmeye çalıştığını söyledi.
İlk defa denenecek bir parkur olan Didim- Bodrum arasında yüzmeye çalışacağını kaydeden Sunaçoğlu, "Ege Denizi, yüzme açısından zor bir denizdir. Hem şiddetli rüzgar, hem akıntı, hem de dalga boyu 1 metreyi bulan denizde yüzeceğim. Didim ile Bodrum arasındaki 51.2 kilometrelik mesafeyi, 11 saatte geçeceğimi tahmin ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI