DEMOKRASİ KULAÇLARI BODRUM'A ULAŞTI
Eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahramanları anmak ve darbeyi püskürten halka teşekkür etmek amacıyla Didim ile Bodrum arasındaki yüzme projesini tamamladı. Hava koşullarının el vermediği mesafeyi güvenlik nedeniyle tekneyle geçen Sunaçoğlu, 46 kilometrelik mesafeyi 9 saat 30 dakikada tamamlamış oldu.
Didim-Bodrum arası 51,2 kilometre olarak planlanan ancak, hava koşullarının elvermediği yaklaşık 5 kilometrelik mesafeyi tekne ile geçen Sunaçoğlu, 46 kilometrelik mesafeyi yüzerek karaya çıkmış oldu. 
Yalıkavak İskelesi'nden karaya çıkan Sunaçoğlu'nu Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri karşıladı. Sunaçoğlu'nun boynuna çelenk takıldı ve başarılı performansından dolayı Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Şen Yazgan tarafından teşekkür plaketi verildi.
Sunaçoğlu, zor bir etap olduğunu belirterek, "26 Ağustos Kurtuluş Savaşı sürecinin başladığı gündür. Bu nedenle çok önemli ve tercih etmemin sebebidir. Şehitlerimiz ve gazilerimizle birlikte, 15 Temmuz demokrasi şehitleri de anmış olduk. Dünya tarihini yazmaya kalktığınızda "Türk" kelimesini çıkardığınızda dünya tarihi yazmanın imkanı yoktur. Türk milleti büyük ve yüce millettir. 2 tane tankla, 1 tane jet uçurmakla esir alınacak, demokrasisini teslim edecek bir ülke değildir. Bu eylememizle bunu bir kez daha gösterdik. Ege'nin açık sularından Okyanus ötesine, eğer anlarlarsa, bir mesaj daha vermiş olmak istedik" dedi.
Desteklerinden dolayı sahil güvenlik ekiplerine, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Muğla ve Aydın Valilikleri'ne teşekkür edem Sunaçoğlu, "Teknik olarak zor bir etaptı. 6. saatlerde deniz çok bozdu. Güvenlik sebebi ile hem sert havanın olduğu safhayı geçmek, hem de beslenme için tekneye çıktım" diye konuştu.
Evli ve 42 yaşındaki rekortmen yüzücü Sunaçoğlu, Azerbaycan-Türkmenistan arasındaki 340 km'lik mesafeyi 10 günde geçeceği bir proje ile jübilesini yapmak istediğini belirtti.
Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla) , ()

FOTOĞRAFLI