DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Yusuf Alsancak, memleketi Kırıkkale'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Alsancak'ın ağabeyleri Mehmet ve Mustafa Alsancak, "Ağlamayacağız ve sevindirmeyeceğiz" derken, anne Gülseren Alsancak ise, "Evladımı bekliyordum, cenazesi geldi. Yeter artık, bu kan bitsin" diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Tunceli İl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Yusuf Alsancak, geçici görevle gittiği Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle önceki akşam çıkan çatışmada yaralandı. Tedavi altına alındığı hastanede kurtarılamayarak dün sabah şehit oldu. Cenazesi de dün akşam Kırıkkale'ye getirildi.
Kentin 187'nci şehiti olan Uzman Çavuş Yusuf Alsancak'ın cenazesi dün akşam helallik alınması için Yenimahalle semtindeki baba evine getirildi. Bekar olan şehit Uzman Çavuş Alsancak'ın ağabeyleri Mehmet ve Mustafa Alsancak ile anne Gülseren Alsancak, teröre tepki gösterdi. Mehmet Alsancak, "Biz ağlamayacağız ve karşı taraftakileri sevindirmeyeceğiz. Kardeşim bir hiç uğruna gitti" dedi. Şehidin annesi Gülseren Alsancak ise "Bu olayda herkesin suçu var. Oğlumu bekliyordum, cenazesi geldi" diyerek gözyaşı döktü.
Şehidin cenazesi bugün öğlen namazı öncesi Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alındıktan sonra Nur Camii'ne getirildi. Bu sırada şehidin babası Ali, annesi Gülseren, ağabeyleri Mehmet ve Mustafa Alsancak ile diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına 112 Acil ekipleri tarafından müdahale edildi.
Şehit Uzman Çavuşun Nur Camii'nde öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazına Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Ankara Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Altan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askerler, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi daha sonra tekbir getirilerek omuzlara alınıp, Kırıkkale şehitliğinde toprağa verildi.
OĞLUNA DOĞUM GÜNÜ YASTIĞINI VEREMEDİ
5 Şubat'ta doğum günü olan Uzman Çavuş Yusuf Alsancak'ın sosyal medya hesabında 'Sur'da Doğum Günü Yapmak da Varmış' ifadesini kullanması, tüm sevenlerini derinden üzdü. Anne Gülseren Alsancak'ın bir hafta sonra eve geleceğini belirttiği oğlu için üzerinde resmi bulunan bir yastık ve bardak yaptırarak karşılamaya hazırlandığı ortaya çıktı. 
Şehit Yusuf Alsancak'ın amcasının kızı Ebru Alsancak, annesinin 5 gün önce özel olarak yaptırdığı yastık ve bardağı göstererek, "Annesi, bir hafta sonra gelecek olan oğlu için çok heyecanlıydı. Fakat şehit olduğu haberi bizleri derinden üzdü. Annesi en son cep telefonuyla mesajlaşmış. Fakat yazdığı kelimelerden oğlunun olmadığını anlamış. Ondan bize yaptırılan bu yastık ve bardak hatıra kaldı" dedi.

FOTOĞRAFLI