ŞEHİDİN CENAZESİ BABA EVİNDE
Hakkari- Van karayolunda PKK'lıların yola önceden döşedikleri mayının patlatılması sonucu şehit düşen 2 polis memurundan 24 yaşındaki Serkan Çölkesen'in cenazesi, Hakkari ve Van'da düzenlenen törenlerin ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla toprağa verilmek için Antalya'ya getirildi. Silah arkadaşları tarafından uçaktan alınan şehit polis Serkan Çölkesen'in bayrağa sarılı tabutu, cenaze aracına konuldu. Şehidin naaşı, ardından konvoy ve polis eskortu eşliğinde Muratpaşa İlçesi Kızıltoprak Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.
BABA ÇÖLKESEN CENAZE ARACININ ARKASINA ASILDI
Tekbir ve dualarla karşılanan şehidin al bayrağa sarılı tabutunu gören anne Hacer Çölkesen ve baba Bayram Çölkesen, sinir krizi geçirdi.
Helallik alınmasından sonra Serkan Çölkesen'in tabutunu taşıyan cenaze aracı, siren ve tekbirler eşliğinde törenin yapılacağı Uncalı Mezarlığı'na hareket etti. Binlerce kişinin sloganları arasından hareket eden araca arkadan asılan Bayram Çölkesen, bir süre bu şekilde gitti. Aracı bırakmak istemeyen baba Çölkesen, aracın durdurulmasından sonra ikna edildi. Baba Çölkesen, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un talimatıyla mezarlığa götürülmek üzere tahsis edilen araca bindirildi.
MEZARLIKTA TÖREN
Uncalı Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Vali Muammer Türker, Antalya milletvekilleri Ak Partili Mustafa Köse ve Hüseyin Samani, CHP'li Deniz Baykal, Niyazi Nefi Kara, Çetin Osman Budak ve Mustafa Akaydın, MHP'li Tarkan Akıllı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Ak Parti'li Hakan Tütüncü, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, ATSO Başkanı Davut Çetin'in de aralarında bulunduğu 5 bine yakın kişi katıldı.
Cenaze törenine Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, şehidin görev yaptığı Hakkari KOM Şube Müdürlüğü de dahil çok sayıda çelenk gönderildi.
ANNENİN FERYADI
Cenaze töreninde şehit Serkan Çölkesen'in annesi Hacer Çölkesen, sık sık 'Serkanım, canım oğlum. Kuzum" diye ağıt yaktı. Şehidin kız kardeşi Bağdat ise "Kardeşim" diye ağladı. Şehit Çölkesen'in annesi, kız kardeşi, babası ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehidin annesi ve kız kardeşinin yanına gelerek teselli etmeye çalıştı.
Şehidin cenazesi ise konvoy eşliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Uncalı Mezarlığı'na getirildi. Burada Antalya Emniyet Müdürlüğü tören mangası tarafından omuzlanan şehidin tabutu, musalla taşına getirildi. Türk bayrağına sarılı tabuta gülsuyu döküldü. Cenaze töreni sırasında şehidin yakınları sık sık Şehit Çölkesen'in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Amcası ise sarıldığı Şehit Çölkesen'in tabutu başında "Kalk babam, kalk babam" diye ağladı.
ŞEHİTLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ
Cenaze namazını kıldıran Antalya Müftüsü Osman Artan, şehit Serkan Çölkesen için üç kez helallik istedi. Ardından şehidin cenazesi defnedileceği Polis Şehitliği'ne kadar eller üzerinde taşındı. Burada Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat polisleri tarafından üç el saygı atışı yapıldı. Ailesi ve yakınlarının gözyaşları içinde şehidin cenazesi toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI