ÇORUM'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Van'da kaçakçıların kullandığı kamyonetin çarpması sonucu şehit olan polis memuru evli 1 çocuk babası Yaşar Uysal'ın cenazesi Van’da düzenlenen cenaze töreninin ardından bugün memleketi Çorum’a gönderildi. Şehit polisin cenazesi Çorum merkeze bağlı Güney Köyüne getirildi. Baba evine getirilerek helallik alındı. Cenaze töreninde şehidin babası 60 yaşındaki Mustafa Uysal, anne 60 yaşındaki Fatma Uysal ve yakınları güçlükle ayakta durdu. Baba Uysal, "Nasıl kıydılar yavruma. Daha 26 yaşındaydı" diyerek gözyaşı dökerken, anne Fatma Uysal ise uzun süre sarıldığı tabutu bırakmak istemedi.
Şehidin hamile eşi 26 yaşındaki Esin Uysal ise sağlık görevlilerin kontrolü altında ambulansta bekletildi. Doğuma 15 gün kala eşi şehit düşen Esin Uysal, eşinin Türk bayrağına tabutuna son kez ambulansın içinden bakarak dua etti.
Şehidin naşı baba evinde helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınması için köy meydanına götürüldü. Cenaze törenine Çorum Valisi Ahmet Kara, Çorum milletvekilleri, protokol üyeleri, polisler ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
MÜFTÜ CEMAATİ UYARDI
Cenaze namazını kıldıran Çorum Müftüsü Ahmet Akın, cenaze törenine katılan vatandaşları uyararak, "Cenaze namazı bir ibadettir. Ciddiyet içerisinde, ıslık çalmadan, alkış yapmadan, herhangi bir protestoya gerek kalmadan, sükunet içinde bu görevi ifa edeceğiz" dedi. Şehit polis Yaşar Uysal, cenaze namazının ardından vatandaşların omuzlarında köy mezarlığında götürülerek toprağa verildi.

Yusuf ÇINAR / ÇORUM, () - 
FOTOĞRAFLI