Erzurum’da görev esnasında kalbinden bıçaklanarak şehit olan polis memuru Suat Orak, baba ocağı Yalova’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlhan, "İçimiz yanıyor." dedi.
Erzurum’da eşini rehin alan bir güvenlik görevlisi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan ve kalbinden aldığı bıçak yarası ile görevi başında şehit düşen polis memuru Suat Orak’ın naaşı Yalova’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Yalova Merkez Camii'nde Öğlen Namazı'na müteakiben kılınan Cenaze Namazı öncesinde Şehit polisin tabutuna sarılan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Polisin annesi Ayşe Orak ve 1,5 aylık hamile eşi Serpil Orak ise ayakta duramadıkları için taziyeleri oturarak kabul etti. Cenazeye katılan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlhan’da Şehit polisin annesi ve eşinin yanına giderek üzüntüsünü dile getirdi. Basın mensuplarının soruları üzerine konuşmak istemediğini söyleyen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlhan, "İçimiz yanıyor." demekle yetindi.
Yalova Valisi Esengül Civelek’te Şehit polisin eşi ve annesinin yanına giderek taziyede bulundu. Bir süre diz çökerek Şehit eşi Serpil Orak’a teselli veren Vali Civelek törenin sonuna kadar şehit polisin eşinin yanından ayrılmadı. Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız ise yaptığı açıklamada üzüntülü olduğunu belirterek "Bir canı kurtarayım derken kendi hayatını feda etmiş ve şehitlik mertebesine ulaşmış en yüksek makama ulaşmış bir kardeşimiz. Sanığın suç aletlerinin elimizde olması bir nebze teselli ediyor. İnşallah adelet yerini bulacak. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.
Şehit düşen polis memuru Suat Orak’ın eşi Serpil Orak tabuta sarılarak "Sen üzülme oğlumuz olursa adını suat koyacağım adını hep yaşatacağım, seni hiç yalnız bırakmayacağım." diye ağıtlar yakarak ağladı.
Merkez Camii'ndeki Cenaze Namazı'nı Yalova Müftüsü Muhittin Sarıkaya kıldırdı. Ardından polislerin omuzlarında son yolculuğuna uğurlanan Suat Orak, Yalova Şehir Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği’ne defnedildi.