ESKİ EŞ KONUŞTU
Şehit polis Tansu Aydın'ın ablası Banu İlleez'in, boşandıktan sonra 5 yaşındaki kızını kardeşinden kaçırmakla suçladığı eski eş Elif Ç. konuştu. Suçlamaları kabul etmeyen  Elif Ç., kızının geçen yıl temmuz ayında 20 gün eski eşinin yanında kaldığını, ancak kızını göremediği gerekçesiyle kendisine dava açtığını söyledi. Elif Ç., şöyle konuştu:
"Geçen yıl 20 gün kızım onda kaldı. Ancak 'kızımı göstermiyor' diyerek bana dava açtı. Avukatım da bu sefer icra memuru eşliğinde kızımı teslim etmemi söyledi. Kızım, kardeşim buluşma noktasında arabada icra memurunu beklerken, eski eşim beklemedi. Yanında Vietnamlı eşi de vardı. Amacı çocuğu görmek değil, benden tamamen alıp ailesine vermekti. Çocuğu her alıp geri getirmesi sorunlu olduğu için icra memuru talep ettik. Gelip kızını görebilirdi. Ben kaçırmadım. Kendisi görmek istemedi. 300 lira nafakayı bile ödemedi."
AİLESİ İNTİKAM ALIYOR
Eski eşinin ailesinin kendisiyle uğraştığını savunan Elif Ç., "Ailesi çok yönlendirdi rahmetliyi. Ben çocuğu nasıl kaçırabilirim? Asıl mesele başka konular. 10 yıl öncesine dayanan şeyler. Benden intikam almaya çalışıyorlar. Polis olmasından tutun Diyarbakır'a gitmesine kadar bunu bana mal ediyorlar. 'Senin yüzünden öldü, senin yüzünden polis oldu', bu kafada gidiyorlar" diye konuştu.
Kendisinin öğretmen olduğunu belirten Elif Ç., eski eşinin şehit olduğu haberini alınca üzüldüğünü, ailesinin de üzüldüğünü söyledi. Elif Ç., bu yıl okula başlayacak kızına, babasının şehit olduğunu psikolog eşliğinde belli bir program dahilinde anlatacağını ifade etti.