Gökhan YALKALK/TORBALI (İzmir), () - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrasında şehit olan uzman çavuş 33 yaşındaki Mustafa Eser'in, İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı ve Tapantepe arasında bulunan askeri üs bölgesine bu sabah bir grup PKK'lı teröristin roketatar ve otomatik silahlarla saldırısında şehit olan askerlerden uzman çavuş Mustafa Eser'in ailesine haberi Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Güleryüz verdi. Haberi alan şehidin annesi Türkan Kalka ve 3 kız kardeşleri sinir krizi geçirdi.
Torbalı Kaymakamı Aydın Memük ve Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in de başsağlığı için geldiği şehit evine belediye personeli tarafından Türk bayrağı asıldı. İlçe Müftüsü Semih Keskin, şehit uzman çavuş için dualar okudu.
"KEFENİMLE GELİRİM"
Torbalı Yedi Eylül Mahallesi'nde oturan Mustafa Eser geçen yıl uzman çavuş olarak göreve başladı. Annesi Türkan Kalka ve babası Murat Eser'in ayrılmasından sonra ailesinin geçimi için uzman çavuş olduğu belirtilen Mustafa Eser, yakın zamanda Facebook'taki hesabından yaptığı paylaşımda, 'Ya sirenler bir gün benim için çalarsa' ve 'Bugün de ölmedim anne' sözlerine yer verdi. Şehidin, 'İzne gel' diyen arkadaşlarına ise 'Ancak kefenimle gelirim' paylaşımında bulunduğu belirtildi.
FOTOĞRAFLI