ŞEHİT ASKER TOPRAĞA VERİLDİ
Hakkari - Çukurca karayolunda PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma astsubay çavuş Bekir Eren Deniz'in cenazesi, helikopterle Amasya Merzifon Havalimanı'na, buradan da karayolu ile memleketi Çorum’a getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı ilk olarak Buharaevler Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Şehidin cenazesi, evin önünde kurulan taziye çadırında babası 49 yaşındaki emekli astsubay Galip Deniz, 48 yaşındaki annesi Pakize, kardeşleri 14 yaşındaki Yiğitcan ve 25 yaşındaki Mustafa Deniz ile birlikte yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Burada Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi. Şehidin yakınları gözyaşı dökerken, fenalık geçirin bazı aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti. 
ŞEHİDİN BABASI DA DOĞUDA GÖREV YAPMIŞ
Şehit Bekir Eren Deniz'in 2 yıl önce göreve başladığı ve ilk görev yeri olan Ordu'dan, kendi isteği ile Hakkari'ye tayin olduğu öğrenildi. Şehidin babası Galip Deniz'in de daha önceden doğuda sağlıkçı astsubay olarak görev yaptığı belirtildi.
DEDESİ VE BABAANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI
Öte yandan, torunlarının şehit olduğu haberini alan 79 yaşındaki dedesi Mustafa Deniz ve 78 yaşındaki babaannesi Emine Deniz, fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı. Mustafa ve Emine Deniz çifti, hastanedeki müdahalenin ardından şehit torunlarının cenazesine katıldı. Evde helallik alınması sırasında şehidin babası Galip Deniz, kalabalığa hitaben “İşte bu benim oğlum. Getirdim oğlumu” dedi. 
Buradan Akşemseddin Camii’ne götürülen şehidin cenazesi, İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Çorum Şehitliği'nde toprağa verildi.
Törene, aile fertlerinin yanı sıra Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLI