DİYАRBАKIR'ın Sur İlçesi'nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakcı'nın cenazesi, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı bir törenle gözyaşları arasında Trabzon’da toprağa verildi.

Askeri uçakla saat 13.15'de Trabzon Havalimanı’na getirilen şehit astsubayın cenazesini, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 3’üncü Ordu Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ekrem Çağlar, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Salih Cora ve Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit ile şehidin babası Selahattin, annesi Melek Biçakcı, kardeşleri Pınar ile Berna, yakınları, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Türk bayrağı açarak ayakta durmakta zorluk çeken Melek Biçakcı’ya sarılan yakınları, evladının acısını yaşayan anneyi teskin etmeye çalıştı. Şehidin kız kardeşleri de gözyaşlarını tutamadı.

ŞEHİT ASTSUBAY İÇİN TÖREN

Oluşturulan konvoyla evine götürülen şehit cenazesi, helallik alınmasının ardından da cenaze töreni için İskender Paşa Camisi’ne getirildi. Buradaki törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu aileye taziyede bulundu.
Trabzon Müftüsü Keramettin Demir tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehit Astsubay Biçakcı’nın cenazesi törene katılan binlerce kişi tarafından tekbirler getirilerek top arabasına konuldu. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan bir grup, bir süre top arabasında taşınan şehidin cenazesiyle birlikte yürüdü. Askeri bando ekibinin de  bulunduğu kortej yürüyüşünde şehit babası Selahattin Biçakcı da oğlunu asker selamı vererek uğurladı.

Daha sonra Sülüklü Mezarlığı’na götürülen şehit astsubay Biçakcı'nın cenazesi, buradaki  şehitlikte toprağa verildi. Şehidin ailesi, mezar başında gözyaşı döktü. Kız kardeşi Pınar da toprağa verilen kardeşine, "Sen kalk ben yatayım" diye seslenip gözyaşlarına boğuldu.