SİVAS Valiliği tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi. Yemeğin ardından İsrail'in saldırısı altındaki Gazze halkı için dua edildi.

Kentteki bir otelde verilen yemeğe, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve eşleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı. Davetliler, akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açtıktan sonra İl Müftüsü Balkan tarafından dua edildi. Balkan, yemek duasının ardından İsrail'in saldırısı altındaki Gazze halkı için dua etti.

"ZALİMİN ZULMÜ YANINA KALMAYACAK"

Programda konuşan Vali Barut ise, Türkiye ve Filistin için huzur dileyerek "Şükürler olsun, huzur içinde bu yemekte bir araya gelebildik. Tabi bu kolay değil. Bu sizin yetiştirdiğiniz evlatlarınızın, gazilerimizin fedakarlığı sayesinde olmaktadır. Devletin görevlileri olarak, bizlerin bunu gözardı etmesi mümkün değil. Buraların sahibi öncelikle bu vatana gözünü kırpmadan canını vereler ve gazilerdir. Ben böyle mübarek bir günde sizlerle bir arada olmaktan, sizlerle oturup sohbet etmekten, dertlerinizi dinlemekten son derece mutluyum. Diliyorumki, memleketimiz huzur bulsun. Aynı şekilde memleketimiz dışında bizi de rahatsız eden unsurlar var. Allah onları kahretsin. Şu anda dua etmekten başka bir şey yapamadığımızı biliyorum. Ama inaniyorumki dualar bir araya gelince neticesini verecek. Ve zalimin zulmü yanına kalmayacak." dedi.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise, iftar programı için Vali Barut'a teşekkür ederek plaket verdi. 

FOTOĞRAFLI