ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristlerin yol kontrolünü sağlayan askeri time düzenlediği saldırıda şehit olan jandarma uzman çavuş 23 yaşındaki Mehmet Alda’nın memleketi Kayseri'nin merkez Melikgazi İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. İnşaat işçisi baba Ömer Alda, acı haberi çalışmak için gittiği Rize’de aldı. Şırnak’ta şehit olan 6 askerden biri, jandarma uzman çavuş Mehmet Alda’nın acı haberi, Melikgazi İlçesi Osmanlı Mahallesi Altınlı Sokak'ta yaşayan ailesine ulaştı. Oğullarının şehit olduğu haberi, yetkililer tarafından sağlık ekipleri eşliğinde anne Kiraz Alda’ya verildi. İnşaat işçisi olan baba Ömer Alda ise acı haberi çalışmak için gittiği Rize’de aldı. Ömer Alda, aldığı haber üzerine Kayseri'ye gelmek için yola çıktı. 

10 GÜN ÖNCE NİŞANLANDI

Ailenin 4 çocuğundan biri olan, bir yıllık uzman çavuş Mehmet Alda'nın 10 gün önce akrabası olan Aslı Alda ile nişanlandığı belirtildi. Şehit Mehmet Alda'nın yarın ikindi namazının ardından Kayseri'de Garnizon Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

ŞEHİDİN SON PAYLAŞIMI: CENNET KOKTU HER YER 

Şehit Alda sosyal paylaşım sitesinden yaptığı son paylaşımda, "Cennet koktu yine her yer. Çünkü şehit düştü asker. Şehidimiz var" paylaşımı dikkat çekti.