Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - DİYARBAKIR'da geçen 29 Ekim'de, hamile eşi ile birlikte alışveriş yaparken teröristlerin silahlı saldırısında şehit düşen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun eşi Esra Aydoğdu'ya Eskişehir'deki evini bağışlayan Ali Dal'a, emekli komando astsubaylar teşekkür plaketi verdi. Fransa'da sıvacı ustası olarak çalışan Ali Dal, emekli astsubaylardan plaketini Eskişehir'de bağışladığı evin önünde aldı.
Eskişehir'de bir grup emekli komando astsubay, Fransa'da yaşayan Ali Dal'ın şehit astsubayın ailesine evini bağışlamasının kendilerini çok duygulandırdığını söyledi. Emekli astsubaylar, memleketi Afyonkarahisar'da bulunan Ali Dal'ı Eskişehir'e davet etti. Ali Dal da daveti kabul ederek Eskişehir'e geldi.
Emekli komando astsubaylar Ali Dal'ı, şehidin ailesine bağışladığı Eskişehir'in 71 Evler Mahallesi Aydınel Sokak'taki evinin önünde karşıladı. Dal'a plaket veren astsubay emekli komando astsubay Yılmaz Demirözçelik şunları söyledi:
"Biz emekli komando astsubaylar olarak Ali Dal kardeşimize şükranlarımızı sunmak için buradayız. O yılların emeği, birikimi olan evini şehit ailesine bağışladı. Tarih Ali Dal ismini altın harflerle kazıyacaktır. Devletimiz, bizlere Ali Dal kadar sahip çıkmadı, sarılıp kucaklamadı. Teröre hizmet edenlere kapılar sonuna kadar açılırken, terörle savaşan, elini kolunu kaybeden vatan evlatlarına neden kapalı anlayamıyoruz. 1.5 milyon Suriyeli ve Iraklı sığınmacıya ardına kadar açılan kapılar, 200 bin astsubay ve emeklisine niçin açılmaz, anlamakta zorluk çekiyoruz."
Emekli astsubaylara teşekkür eden Ali Dal, 27 yıldan buyana Fransa'da yaşadığını belirtti, "Türkiye'nin her yerinden, Belçika'daki gurbetçilerimizden de tebrikler aldım. Böyle olacağını bilmiyordum. İki evim olsun yine veririm. Gece 02.00 da uçağım var. Fransa'ya dönüyorum. Tüm Türkiye'ye selamlarımı sunuyorum. Herkes birlik ve beraberlikten şaşmasın. Birbirinize destek verin" dedi.

FOTOĞRAFLI