ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen 3'üncü Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması, lise öğrencileri kategorisindeki yarışmalarla başladı.
'Yılın Altın Şefi'nin seçileceği 3'üncü Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması, Alanya Kültür Merkezi'nde başladı. Yarışmaların açılışına Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TASFED) Başkanı Yalçın Manav, Alanya Belediyesi Başkan Vekili Kemal Dere ve Alanya Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) Başkanı Mustafa Nail Özden katıldı.
AKTAD tarafından düzenlenen yarışmanın ilk gününde lise öğrencileri yarıştı. Yılın altın öğrencisi ve okullar arası ekip yarışması kategorilerindeki yarışmacılar makarna, tavuk, balık, kuzu, Türk yemeği, tatlı tabağı gibi yemeklerle jüri karşısında hünerlerini sergiledi. Yarışmalar üniversite öğrencileri arasında yapılan makarna, tavuk ve balık yemeği, ustalar arasında yapılan süsleme ve heykel yarışmaları ile devam etti.
850 KİŞİ YARIŞIYOR
TASFED Başkanı Yalçın Manav, yaklaşık 850 yarışmacının katıldığı yarışmada, 17 şefin jüri üyesi olarak görev yaptığını söyledi. Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi ile TASFED işbirliğinde 8 haftalık 'Profesyonel Aşçılık Mesleki Yeterlilik Sertifika Programı' başlattıklarını belirten Manav, bu programın çalışan ve deneyim sahibi olup da diploma veya geçerli bir sertifikası olmayan, en az 4 yıl deneyimli aşçılar için tasarlandığını kaydetti. Şu ana kadar 3 grubun eğitim gördüğünü, sertifikaların uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu anlatan Manav, yeni çıkan kanun gereği 2014'ten itibaren ustalık belgesinin, turizm işletmelerinde çalışabilmek için zorunlu olduğunu da anımsattı.
SÜRPRİZLERİMİZ VAR
Malatya Belediyesi ve TASFED tarafından bu yıl Temmuz ayında hazırlanan 343 bin 700 kiloluk 'dünyanın en büyük kayısı tatlısı porsiyonu' ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiklerini dile getiren Manav, "AKTAD için de rekor denemesi düşüncemiz var. Alanya'ya özgü meşhur bir yemek olabilir" dedi.
Üniversite öğrencileri arasında yarın düzenlenecek yemek yarışmalarıyla devam edecek 3'üncü Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması, pazar günü ustaların yarışmasıyla sona erecek.