'İSTERLERSE CHP İÇİN DE GİYDİRİRİZ'
İzmir'de CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın Kemalpaşa Belediyesi'nin şirket aracını fotoğraflarıyla giydirip AK Parti milletvekili adayı Nükhet Hotar'a tahsis etmesini TBMM Başkanlığı'na taşımasının ardından Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu açıklama yaptı. Uğurlu, aracın 26 günlüğü 6 bin 500 liraya kiralandığını belirterek, "İsterlerse ücretini ödesinler CHP için de aracı giydirir veririz" dedi. Uğurlu, şöyle konuştu:
"CHP'li milletvekillerinin bir hastağı var. İşin aslını, astarını bilmeden detayını öğrenmeden, Atatürk üzerinden Atatürkçülük adı altında Atatürk'ün sırtından geçinirler. Yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu algıyla manipüle ederler. Bu araç belediyenin resmi aracı değil. Belediye'nin Kembel şirketine ait. Bu şirket 6.5 yıldır taşımacılık ve servis hizmeti verir. Benden önceki CHP'li başkan döneminde başlamışlar. İzmir'deki birçok büyük firmanın taşımacılık işini bu şirket yapar. Şirtketin aracıdır, kiralık olarak talep edilmiştir. Piyasa fiyatının üstünde bir rakamla kiralama yapılmıştır. Piyasa fiyatı 26 gün için 5 bin liradır, 6 bin 500 liraya kiraya verilmiştir. İsterlerse ücretini ödesinler CHP için de aracı gyidirir veririz."
AK Parti İzmir Milletvekili ve adayı Nükhet Hotar, "Seçim döreminde bana destek olmak isteyenlere 'Satın alınacak hizmet AK partili belediyeler tarafından veriliyorsa oradan alın. Önceliğiniz onlar olsun' diyorum. Bu satın alma da o kapsamda yapıldı" dedi.

Elif DEMİRCİ/İZMİR, ()-

FOTOĞRAFLI