ORDU'nun Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası'nda yerel seçim sürecinde, son 6 ay içinde yapıldığı tespit edilen 62 kaçak yapı, Aybastı Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. İlçe Belediye Başkanı AK Partili İzzet Gündoğar, "Seçim döneminde yaylaya kaçak yapı yapılmaması için halkımızı uyarmıştık, Encümen kararı doğrultusunda kaçak binaların yıkımı başladı" dedi.
Karadeniz'in ve Ordu'nun en gözde yaylalarından olan, 907 yıllık yayla güreşleriyle de tarihi geçmişi bulunan bin 500 metre rakımlı Perşembe Yaylası'nda kaçak yapılan yapılar tek tek yıkılıyor. İş makineleri yıkım işlemini gerçekleştirirken jandarma da güvenlik önlemi aldı. Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, seçim dönemini fırsat bilerek vatandaşların yaylada kaçak yapı yapmamasını istediklerini ve bu konuda defalarca uyarıda bulunduklarını vurgulayarak kaçak yapıların aldıkları karar doğrultusunda yıkıldığını söyledi. İmar Kanunu, Mera ve Çevre Kanunu kapsamında Aybastı Belediyesi Encümen kararıyla yaylaya kaçak yapıldığı belirlenen 62 yapının yıkılması için çalışma yürütüldüğünü belirten Başkan Gündoğar, "Yaylada kesinlikle kaçak yapıya göz yummayacağımızı seçim döneminde de söylemiştik. Fakat bizim uyarılarımızın aksine yapılar yapıldığını belirledik. Yaylayı doğayı kurtardık, kaçak yapıya göz yummayacağız" dedi.
Başkan İzzet Gündoğar, 30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti'den ikinci kez Aybastı İlçesi'nde belediye başkanı seçilmişti.

NK (MS/CK) (FOTOĞRAFLI)