Ali ÇEVİKBAŞ/ ISPARTA, () - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde kurulan Organ Nakli Merkezi'nde ilk nakil gerçekleştirildi. 13 yıldır böbrek rahatsızlığı yaşayan 45 yaşındaki Ayhan Çapçı'ya, 3 saatlik operasyonla böbrek nakledildi.
Sağlık Bakanlığı'ndan onay alınmasıdan sonra temmuz ayında hizmete başlayan Organ Nakli Merkezi'nde Prof. Dr. Mahmut Bülbül önderliğinde ilk operasyon gerçekleştirildi. 13 yıldır böbrek rahatsızlığı yaşayan Ayhan Çapçı'ya beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan böbrek nakledildi.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mahmut Bülbül ve ekibi, düzenledikleri basın toplantısında merkezin kurulma süreci ve ameliyatla ilgili bilgi verdi.
Prof. Dr. Yıldırım, "İlklerin hastanesi olmaya devam eden hastanemizde şimdiye kadar bölgemizdeki ilk medikal onkoloji, ilk PET tomografi ve ilk radyoterapi merkezi kuruldu. Şimdi de yine bölgemizde ilk olarak kurulan Organ Nakli Merkezi'nde ilk operasyonunun gerçekleştirilmesinden dolayı gururluyuz" dedi.
Prof. Dr. Mahmut Bülbül de "İlk naklimiz 13 yıldır böbrek hastası olan ve hastanemizin takip ettiği Ayhan Çapçı'ya yapıldı. Organ nakli işlemi koordineli çalışma, uyumlu ve profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilir. Biz de ilk naklimizi başarılı bir operasyonla gerçekleştirmiş bulunuyoruz" diye konuştu.
Böbrek nakli olan Ayhan Çapçı ise çok mutlu olduğunu belirterek, operasyonda görev alan tüm ekibe teşekkür etti.