Yüksel KOÇ – Cem TURSUN/İSTANBUL, () ÇAĞLAYAN'daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki rehine operasyonunda şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz için bugün bugün saat 11.00’de adliyenin C girişinde bulunan avluda cenaze töreni düzenlenecek. Tören nedeniyle adliyede yoğun güvenlik önlemleri alındı.
ADLİYEYE GİREN HERKES ÜST ARAMASINDAN GEÇİRİLİYOR
Sabahın erken saatlerine vatandaşların ve avukatların giriş çıkış yaptığı C blok saat 09.00’dan sonra herkese kapatıldı. Adliye personeli, avukat ve gazeteci de dahil olmak üzere hiç kimse C kapısından adliye binasına alınmıyor. Vatandaşlar ve avukatlar adliyeye B ve D bloktan polis ve özel güvenlik kontrolünde giriş çıkış yapıyor. Adliyeye giriş yapan herkes üst aramasından geçiriliyor. Aramaya itiraz eden avukatlarla güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.
Adliyenin önünde ve karşısındaki meydanda ise çok sayıda TOMA, zırhlı araç, belediye otobüsleri, bekletiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tören alanında dev Türk bayrağı asıldı.
OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, olayın yaşandığı savcı Mehmet Selim Kiraz’ın odasındaki çalışmalarını sürdürüyor. Saldırının gerçekleştiği 6’ıncı katın ana koridorunda avukatların ve vatandaşların giriş çıkışına müdahale edilmezken, sadece olayın meydana geldiği alana girilmesine izin verilmiyor. Adliyenin normal mesaisi ve duruşmalarına devam ediliyor.

(FOTOĞRAF)