Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS'ın Sarıkamış İlçesinde Osmanlı- Rus savaşı sırasında Allahuekber Dağlarında ağır kış koşullarına yenik düşen 90 bin şehidi 100'üncü yıldönümünde anmak için tören hazırlıkları, soğuk hava ve kar altında devam ediyor.
Hazırlıkları yerinde inceleyen Sarıkamış Belediye Başkanı AK Partili Göksal Toksoy, 2-4 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan 100'üncü yıl anma etkinlikleri için yaklaşık 100 bin kişilik tören alanı yaptırıldığını bildirdi. Başkan Göksal Toksoy, "100'üncü yıl törenleri için Orman ve Su İşleri Bakanlığının ulaşım ve yürüyüş yoluyla ilgili çalışmaları var. Ulaşım yolunun çalışmaları devam ederken, yürüyüş yolu yüzde 90 olarak tamamlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, tören alanıyla ilgili çalışmaları kış şartlarında sürüyor. Tören alanına lavabo, tuvaletler yaptırılıyor. Tören alanının kapasitesi 100 bin kişi. 100'üncü yılda 100 bin kişiyle bu anma programını gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın talimatlarıyla bu yatırımlar yapılıyor. Kendileri de gelip törene katılacaklarını birçok platformda söylediler" diye konuştu.
"Biz bu şehitlerimize ne yapsak azdır" diyen Toksoy, "Biz Cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı, bakanlarımızı bütün Türkiye’deki herkesi Sarıkamış’a, şehitlerimizi anma programına davet ediyoruz" çağrısında bulundu.
Soğuk havaya aldırış etmeden çalışan işçiler Sarıkamış şehitleri için bir taraftan ağıt yakarken, diğer yandan da ısınmak için yaktıkları ateş etrafında toplanıyorlar.

FOTOĞRAFLI