SARIKAMIŞ Dayanışma Grubu ve AKUT üyeleri, Sarıkamış Harekatı sırasında 9'uncu Kolordu'ya bağlı tümenlerin 22 Aralık 1914'te gittiği Top Yolu Yürüyüşü'nü tamamladı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelenlerin 3 gün süren yürüyüşüne jandarma komandoları da eşlik etti.
Sarıkamış Harekatı sırasında 9'uncu Kolordu'ya bağlı 17 ve 29'uncu tümenlerin kullandığı Top Yolu Yürüyüşü, 2 Temmuz günü Erzurum'un Narman İlçesi'ne bağlı Çimenli Köyü yakınındaki 2 bin 335 rakımlı Çimenli Geçidinden başladı. Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla yapılan ve AKUT Erzurum İl Temsilcisi Bünyamin Akbulut yönetimindeki Top Yolu Yürüyüşü'ne, İzmir, İstanbul, Ankara ve Erzurum'dan gönüllüler katıldı. Yürüyüşe geçen yıl 24 Ağustos'ta Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen tarafından tabancayla uğradığı silahlı saldırı sonucu elinden yaralanan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez katılmadı. Gönüllüler, 9'uncu Kolordu'nun bıraktığı tarihi izler üzerinden Çimenli ile Bardız arasındaki 65 kilometrelik top yolu yürüyüşünü bugün 15.00 sıralarında tamamladı. Çakır Baba Şehitliği'nde toplanan ve üstlerinde 'sizinleyim' yazılı Bingür Sönmez'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtü giyinen gönüllüler, şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.
Dün geceyi Çil Horozu mevkinde kurdukları çadırda geçiren ekip, yürüyüşe bugün saat 09.00'da yeniden başladı. Havanın çok sıcak olması nedeniyle verilen kısa molalarla yürüyüşü tamamladıklarını söyleyen AKUT Erzurum İl Temsilcisi Bünyamin Akbulut, "Yürüyüş güzergahındaki tüm şehitliklerde dualar okuyarak yolumuza devam ettik. Bir Top Yolu yürüyüşünü daha tamamlamanın sevincini, geçen yıl uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Bingür Sönmez'in ise aramızda olmayışının üzüntüsünü yaşadık. Yolculuk boyunca üzerinde 'sizinleyim' yazan ve Bingür Sönmez'in fotoğrafının bulunduğu tişörtü hiç çıkarmadık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI