CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçim çalışmaları kapsamında Anadolu Yakası Muhtarları ile buluştu.

Kendisinin muhtarlara önem verdiğini kaydeden Sarıgül, “Benim kale komutanım muhtarlarım olacak" dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dün akşam saatlerinde Ataşehir'de bir otelde Anadolu Yakası'ndaki muhtarlarla bir araya geldi.

“BANA MUHTARLARLA İLGİLİ İLK MESAJ DEMİREL'DEN GELDİ"

Burada yaptığı konuşmada Mustafa Sarıgül, kendisinin muhtarlara oldukça fazla önem verdiğini belirterek, “Muhtarlarla ilgili ilk mesaj geçmişte kendisine karşı büyük mücadeleler verdiğim sayın Süleyman Demirel'den geldi. O zaman bana, 'Sarıgül muhtarlarla iyi ol. Her evde tencere kaynıyor. Orada et mi, dert mi kaynıyor muhtarlarımız bilir' dedi.

Muhtarlarımızla beraber Çankaya Köşkü'ne çıkmıştık. Demirel muhtarlara dönerek, 'Sayın muhtarlarımız şu anda baş muhtarla berabersiniz biliyorsunuz. Bu Sarıgül'e sahip çıkın. Bu Sarıgül'ün yolu uzun, hedeflerini çok beğeniyorum. Ona sahip çıkın. Sarıgül çeşme açsa, açılışına geleceğim' demişti" şeklinde konuştu.

“MUHTARLAR BELEDİYE MECLSİ TOPLANTILARINA DAVET EDİLECEK"


Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim belediyemiz de, belediye meclis üyesinden önce muhtara cevap vermek zorundadır. Ve 'Muhtar' diyemez. 'Muhtar' diyeni yakarım. 'Muhtarım' diyecek. Aslında muhtarlarımız, doğal belediye meclis üyesi olması lazım. Çünkü belediye meclis üyemiz yeteri kadar vatandaşla beraber değil, muhtarımız biliyor ve yaşayamıyor. Belki hukuki değil, ama muhtarlarımız gönülden belediye meclis üyesi olacak. Benim ilçe belediye başkanlarım bütün muhtarları belediye meclis toplantılarına davet edecek

" “MUHTARLAR BENİM KALE KOMUTANLARIM"

Kendisinin muhtarlara önemi verdiğini belirten Mustafa Sarıgül, "Ben çok ters bir adamım, defterimde başarısızlık yazmaz. Benim belediye başkanım, muhtarımla ters düştüğü anda, onu tanımam. Bir bina yıkılacaksa benim Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarım, muhtarımızdan kağıt almadan o binayı yıkamaz. İmar müdürlerimiz muhtarımızdan kağıt gelmeden hiçbir işlem yapamaz. Bir mekanla ilgili içki ruhsatı alınacaksa, muhtardan izin alınacak. Çünkü benim kale komutanım muhtarlarım olacak. Hangi mahallede hizmet olacaksa, bu hizmet alımını muhtarlarımızla yapacağız" dedi.





“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIMLARI MUHTARLAR DAĞITACAK"

İhtiyaç sahiplerine yardımları muhtarların dağıtacağını söyleyen Sarıgül, "Erbakan Hoca döneminde ihtiyaç sahipleri için mahallede mücahitler vardı. Bunlar yardımları birebir ihtiyaç sahiplerine dağıtırlardı. Şimdi market kartı geliyor. Bu kartlar ilçe başkanına geliyor. İlçe başkanı ne kadar akrabası varsa, kartları onlara dağıtıyor. Biz bunu ihtiyaç sahiplerine birebir muhtarlarımız aracılığıyla dağıtacağız. Ayrıca, her ilçeye muhtarların kullanımına sunulmak üzere hizmet aracı vereceğim" diye konuştu.