Kocaeli'nin içme suyunu sağlayan Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının düşmesi üzerine, Sapanca Gölü'nden arıtma tesisine su verilmeye başlandı.

        Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram, Başiskele'deki arıtma tesisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, şehre su verdikleri ana su kaynağı olan Yuvacık Barajı'nda yaz aylarının kurak geçmesi dolayısıyla suyun azaldığını ifade etti. Bayram, barajda 10 günlük ihtiyacı karşılayacak suyun kaldığını dile getirdi.

        Bayram, daha fazla riske girmemek için baraj gölüne giren su ile şehre verilen su arasındaki farkı kapatmak, şehre sürekli su verebilmek amacıyla Sapanca-Yuvacık arıtma tesisi arasındaki hattı devreye aldıklarını ifade etti. Bayram, şehrin hem susuz kalmayacağını, hem de su kalitesinde bir değişiklik olmayacağını belirtti.

        Bayram, şunları kaydetti: "Barajımızda şu anda 11 milyon metreküp su var. Geçen yıl bu günlerde 20 milyon metreküpün üzerinde suyumuz vardı. Şu anda barajımıza günlük 75–80 bin metreküp arasında su girişi var, şehrimize günlük 360 bin metreküp civarında su veriyoruz. Aradaki farkı Sapanca'dan karşılayacağız, mümkün mertebe 10 milyon metreküpün altına barajdaki su rezervini indirmemeye gayret edeceğiz.''

        Bayram, Sapanca Gölü'nün bir metresinin yaklaşık 50 milyon metreküp suya eşdeğer olduğuna dikkati çekerek, kullandıkları suyun rezervi etkilemeyeceğini aktardı. Bayram daha sonra, Sapanca Gölü hattının vanasını açarak, suyun arıtma tesisine ulaşmasını sağladı.