Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, () – GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli’nin görevden alınması memleketi Şanlıurfa'da, sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. Şelli’nin görevden alınmasına tepki gözteren 40 STK temsilcisi, kararın durdurulmasını istedi.
2006 yıllından bu yana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Ferhat Şelli, yapılan düzenleme ile görevinden alınarak, alt bir göreve verildi. Şanlıurfalı bürokratın görevinden alındığını duyan hemşehrileri görevden alınma kararına tepki gösterdi. Şelli’nin görevden alınmasına 40 STK'nın bir araya gelmesiyle oluşturulan Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu da tepki gösterdi. Bir araya gelen platform üyesi STK temsilcileri adına açıklama yapan Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş, Ferhat Şelli'nin görevden alınmasından dolayı kentte infial yaşandığını belirterek şöyle konuştu:
"Bizler Şanlıurfa'da yaşayan hiçbir siyasi partiye, hiçbir oluşuma, hiçbir kuruma bağlı olmayan özgür sivil toplum kuruluşlarıyız. Bugün itibarı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli’nin görevden alındığını öğrendik. Ferhat bey genelde tüm Türkiye'ye özelde GAP bölgesine çok önemli hizmetler sağlamış devletin sıcak ve şefkatli ellerini tüm topluma uzatmış başbakanımızın da sürekli vurguladığı 'devlet millet için vardır' vurgusunu fiiliyata dökmüş halktan da büyük teveccüh almış bir Şanlıurfa evladıdır. Bizler yapmış olduğu hizmetlere karşı ve bu hizmetlerin devamı için daha yüksek bir makama atanmasını beklerken, tenzili rütbeyle görevinden alınmış olması bizleri derinden üzmüştür. Tabii ki bir bürokratı görevlendirmek de görevden almak da bakanlarımızın ve başbakanımızın inisiyatifindedir. Gerek başbakanımızdan ve gerekse bakanlarımızdan bu uygulamanın durdurulmasını bekliyor saygılar sunuyoruz."

AL (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)