Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, () - SURİYE’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan bir grup Suriyeli, Gaziantep'te kurulu olan ve kendilerini sömürdüğünü öne sürdükleri Suriye Geçici Hükümeti'ne tepkilerini göstermek için eylem yaptı. Geçici hükümet karşıtları adına konuşan Muhammed Arap Alhalil, "Esad’a karşı bizleri temsil edenler, şimdi bizlere ihanet etti. Sorumluluk alma yerine bizleri sokaklara terk edip kendileri sefa sürüyor" dedi.
Bir grup Suriyeli öğleden sonra Türkiye ve Özgür Suriye bayraklarıyla Topçu Meydanı’nda toplandı. Ellerinde; 'Suriye halkında bir çocuğun tırnağı taşa dediği zaman yüreğimiz sızlıyor. Bizim geçici mecliste geceleri barlarda zevki sefa sürüyor', 'Suriye halkı sefalet içinde, geçici Suriye meclisi çocuklarını Avrupa’da ve dış devletlerde okutuyor', 'Beşar Esad Suriye halkını öldürdü katliamlar yaptı. Geçici Suriye meclisi İstanbul’da yıllardır soygunculuk yapıyor' yazılı Türkçe ve Arapça dövizler taşıyan 100 kişilik grup adına açıklama yapan Muhammed Arap Alhalil şunları söyledi:
"Zalim Beşar ve babası uzun zamandan beri bizlere zulmetti. Çıplak göğüslerimizle karşılarında durduk. Her şeyi kaybettik, rejimi ve IŞİD’i reddederek dışarı göç ettik. Ancak, devrimimizin başında olanların sorumluluk alma yerine bizleri sokakta bırakıp bar ve otellerde sefa sürdükleri, Avrupa ülkelerinde vatandaşlık ve lüks dairler satın aldıklarını öğrendik. Bu insanlar böyle yaparak bizlere ve devrimimize ihanet etmişlerdir. Bunlar Esad ve IŞİD’in yapmış olduğu zumlun benzerini yaptı. Bizler adına toplanan paraları fakir fukaraya, sokakta kalan Suriyeliye ulaştırmadılar. Bize sadece Türk Hükümeti ve yaşadığımız illerdeki yetkililer ve vatandaşlar sahip çıktı. Bu amaçla bizler de halk hareketini başlatarak bizleri bu şekilde temsil edenleri tanımadığımızı ilan ediyoruz."

FOTOĞRAFLI