ÜLKELERİNDEKİ çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Şanlıurfa’daki çeşitli semtlerde kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyeli 72 aileye merkez Eyyübiye Belediyesi tarafından gıda ve ev eşyası yapıldı.
Merkez Eyyübiye Belediyesi, çatışmalardan kaçarak ilçenin çeşitli semtlerinde kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyeli 72 aileye gıda, battaniye, halı, ev eşyası, çocuk bezi ve mutfak malzemesi yardımı yaptı. Yardımların dağıtımına katılan Eyyübiye Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Ekinci, ayağı yaralı kız çocuğunun tedavi edilmesi için de talimat verdi.
Suriye’de son 4 yıldır insanlık dramı yaşandığını ifade eden Başkan Ekinci, havaların soğumasıyla birlikte yardımlara hız verdiklerini söyledi. En çok battaniye ve halıya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Ekinci, “Eyyübiye Belediyesi olarak bizim sınırlarımız içerisinde misafir diye kabul ettiğimiz bu kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek adına pansuman tedbirler de olsa sürekli yanlarında olmaya çalışıyoruz. 72 aile buradaki boş evlere yerleşmişler. Buradaki kardeşlerimize, barınmaları noktasında yardımcı oluyoruz. Yine Suriyeli bir kardeşimiz de buradaki insanlara ekmek getiriyor. Kim bu milletin iyi niyetini görürse, kendisi de bu tarz yardımlara başlıyor. Bu insanlar şuan da muhtaç ve mağdur. Bizler Suriyelilerin mağduriyetlerini gidermek adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI