Kutlu Doğum Haftası Şanlıurfa’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. GAP Arena Stadı'nda düzenlenen programda Salavat-ı Şerif'ler yankılandı.

        Şanlıurfa Diyanet Mensupları Derneği ve Şanlıurfa Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programı GAP Arena Stadı'nda kutlandı. Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı etkinlik, Mehtap TV, TRT Anadolu, Kanal Urfa, Kanal Biz ve Edessa TV tarafından canlı yayınlandı. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan program, 3 saat sürdü. Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Diyanet Mensupları Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Büyük, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ve Araştırmacı Yazar Reşit Haylamaz’ın kısa bir konuşma yaptığı gecede, Ekrem Erkişi, minik dua gurubu ve Grup Tillo konser verdi. Minik dua gurubuna Stadtakiler salavatlarla eşlik etti.

        Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Hz. Muhammed'in(SAV) dünyada olduğu dönemde ırkçılığın, doruk noktaya ulaştığını söyledi. İslamiyetin birçok olumsuzluğu yok ettiğini vurgulayan Keleş, "Irk, coğrafya, renkleri ve kültürleri kaynaştırıp aynı yüce değerler etrafında birleştiren evrensel bir nizamdır İslam kardeşliği. Kölelerden büyük ilim adamları, komutanlar ve sanat adamları yetiştiren bir sistemdir İslam. Devlet başkanı ile köleyi aynı safta tutan, halife ile gayrimüslimi hakimin karşısında aynı anda ayakta tutan bir nizamdır İslam. Müminler bir ateş çukuruna yaklaşmışken bu ateşten kurtaran değer İslamdır." dedi

        Araştırmacı - Yazar Reşit Haylamaz ise vahşet ve kin zirveye ulaştığı dönemde bile peygamberimizin kimse için beddua da bulunmadığını belirterek Peygamber'in(SAV) hoşgörüsüne dikkat çekti. Peygamber efendimizin kardeşliğe önem verdiğini dile getiren haylamaz, ona çok zorluk çektirenlere bile sabredip belki birgün kardeş oluruz düşüncesi ile çevresindekilere de beddua etmemeleri konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi.

VALİ GÜVENÇ: BU MESAJ İYİ OKUNMALI

Vatandaşın Kutlu Doğum Haftası'na gösterdiği duyarlılığa dikkat çeken Vali Celalettin Güvenç, stadta da çok güzel bir kardeşlik ortamının oluştuğunu söyledi. Güvenç, bu tür programlarda sivil insiyatifin organizesine hayran kaldığını kaydetti. Şanlıurfalıların peygamber efendimizin doğuşunu kendilerine yakışır şekilde kutladığını kaydeden Güvenç, bu ortamın görülmeye değer bir ortam olduğunu vurguladı. İnsanların buradan bir mesaj alması gerektiğini savunan Güvenç, "Tüm insanlığın bu barış, sevgi, merhamet ortamını görmesi lazım. Ben İnsanlığın bu gün dünden daha çok barış, sevgi ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Şanlıurfa bunun en iyi örneğini sergiliyor. 30 bine yakın insan buraya gelmiş." şeklinde konuştu.

        Bu ortamın iyi okunması gerektiğinin altını çizen Güvenç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Demekki insanlar birbirini severse daha mutlu ve güçlü oluyor. Sorunların çözüm noktası sevgiden, barıştan ve birbirini anlamaktan, tanımaktan, hoşgörülü olmaktan geçiyor. Bu toprakların insanı mağdur ve mazlum insanları her türlü güzelliğe layık insanlardır."

        Program, Kuran kursu öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışmasında, kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verilerek devam etti.