ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nin yüksek kesimlerinde kar yağışının ardından yolların kapanması ve günlerdir elektriklerin kesik olması günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Siverek'in yüksek noktasındaki Karacadağ bölgesindeki mahallelerin yolları yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapandı. Bazı mahallelere ulaşımın güçlükle sağlandığı ilçede, karla mücadele ekipleri kapalı yolların açılması için çaba sarf ediyor. Kar yağışının ardından bölgede uzun süredir şikayet konusu olan elektrik kesintileri de sıkça görülmeye başladı. Bazı mahallelerde 1 haftadır kesin olan elektrikler, vatandaşları isyan ettirdi. Elektriklerin kesik olmasından dolayı hasta çocukların aileleri buhar makinesini çalıştıramamaktan şikayet ederken, birçok veli ise kaloriferlerin yanmaması gerekçesiyle çocuklarını okula göndermiyor. Bölgedeki okullarda öğrencilerin kabanlarıyla sınıflarda ders işlediği görülürken, elektrik kesintisi nedeniyle şebekelerin devre dışı kaldığı mahallelerde ise vatandaşlar eşekler yardımıyla kuyulardan su taşıyor.

Bölgedeki mahallelerde yaşayan vatandaşlar kar yağışıyla birlikte elektriklerin kesildiğini ve mağdur olduklarını belirterek, sorunun bir an önce çözümü için yetkililere duyarlılık çağrısı yaptı.