MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği bombalı saldırıları protesto yürüyüşünün ardından olaylar çıktı. Bir grup önlem alan polis ekiplerine molotof kokteyli ve havai fişek atarken, polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale edip grubu dağıttı.

Nusaybin'de IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği ve 100'den fazla kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılar DBP öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Fırat Mahallesi Şirin Sokak üzerinde toplanan ve aralarında HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli'nin de bulunduğu kalabalık Abdullah Öcalan, PKK ve YPG lehine sloganlar atarak Mitanni Kültür Merkezi önüne yürüdü. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından toplanan kalabalık 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kalabalığa konuşan DBP Nusaybin İlçe Başkanı İdris Yavuz, IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği saldırıyı kınadıklarını belirterek, "DAİŞ çeteleri devletlerin desteğiyle barbarca katliamlarını sürdürüyor. Özellikle mübarek Ramazan ayında yapılan bu saldırılara karşı sessiz kalan tüm kesimlerinin buna karşı ayağa kalması gerekir. AKP sürekli olarak Kürtlerin mücadelesine karşı DAİŞ'i kalkan olarak kullanıyor. Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren kan politikasından AKP ve DAİŞ'i vazgeçmesi gerekiyor" dedi.
Protestocular daha sonra bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. Sakarya Caddesi üzerinde toplanan bir grup ise burada önlem alan polis ekiplerine molotof  kokteyli ve havai fişek attı. Polis ekipleri de gruba gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından grup ara sokaklara kaçıp, dağıldı.