Yüksel KOÇ/İSTANBUL,() Oyuncu Erdal Tosun’un ölümüne neden olan sürücü Nihat Şaki, tutuklanma talebiyle gönderildiği mahkemece tutuklandı.
Şaki, mahkeme sorgusunda, trajik bir kaza sonucu babasını kaybettiğini belirterek, “Kazanın ne olduğunu iyi bilenlerdenim. Çok üzgün olduğumu ifade ediyorum. Suçsuzum, serbest bırakılmak itiyorum” dedi.

Aracıyla seyir halindeki Erdal Tosun’un aracına çarparak ölümüne neden olan Nihat Şaki, sorgusunu yapan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Karabulut tarafından, “Taksirle adam öldürmeye neden olmak” suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Tutuklanma talebiyle İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Nihat Şaki, emniyet ve savcılıkta verdiği ifadesini tekrarladığını belirterek, “Ben trajik bir kaza neticesinde kendi babamı da kaybettim. Kazanın ne olduğunu iyi bilenlerdenim. Çok üzgün olduğumu ifade ediyorum. Kazanın nasıl meydana geldiğini ve nasıl meydana geldiğini tam hatırlamıyorum. Şuurumu kaybetmiştim. Suçsuzum, serbest bırakılmamı talep ediyorum” dedi.
İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimi Hasan Basri Savaş, suçun “Bilinçli taksirle adam ölüme neden olma” suçuna dönüşme ihtimali ve alacağı muhtemel cezanın üst sınırını gerekçe göstererek, “Taksirle adam öldürme” suçundan tutuklanmasına karar verdi.