İlker AKTAŞ/SAMSUN, () – SAMSUN Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi yaklaşık 400 kişilik gurup, Mısır’daki 529 idam kararını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. 
İlkadım İlçesi’nde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde toplanan öğrenciler, açtıkları dövizler ve pankartlarla Gazi Caddesi’nden yürüyerek Site Camisi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan İmam Hatip camiasına yönelik yayın yapan Simge Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ubeyde Ensar Okutan, "Kardeş ülke Mısır’da 24 Mart tarihinde 20 dakika süren bir duruşmada 529 kişi hakkında verilen idam kararı insanlık suçudur. Bu kişilerin tek suçu o gün seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adeviyye Meydanı’nda olmalarıdır" dedi.
Basın açıklaması sık sık tekbirlerle kesilen Ubeyde Ensar Okutan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz İmam Hatipli gençler olarak şunu söylüyoruz. Değil 20 dakika ile bu kararı almanız, ışık hızıyla dahi bütün Müslümanların idamına hükmetseniz, Allah mutlaka nurunu tamamlayacaktır. Bir kaç tane ağaç için ülkeyi ayağa kaldıran, polise taş atan, iş yerlerine ve sokaklara molotof atan, sözde doğayı ve insan haklarını savunan ve bu idam kararları hakkında çıtını dahi çıkarmayan insanlara sesleniyoruz. 529 insanın hayatına son verilmesine sesiniz çıkmıyor. Bari darağacı yapılmak için kesilen 529 ağacı görün. Dünya Müslümanlarına ve tüm insanlığa sesleniyoruz. İslam’ın izzeti, insanlığın şerefi için bu haksızlığa dur deyin."

İA(MS) (FOTOĞRAFLI)