Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () SAMSUN Barosu'na kayıtlı 10 avukat bir araya gelerek  'Arabuluculuk Merkezi' açtı. Avukat Nedime Karanis, tarafların mahkeme önünde konuşamadıklarını, arabulucunun önünde rahatça konuşabileceklerini söyledi.
Samsun Barosu'na kayıtlı 10 avukatın bir araya gelerek kurdukları 'Arabuluculuk Merkezi' bugün düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. Türkiye'de ilk kez böyle bir merkezin açıldığını ileri süren avukat Nedime Karanis, arabuluculuğun taraflar arasındaki hukuki uyuşmazlığın mahkemeye başvurmadan önce veya mahkeme sırasında bir üçüncü kişi desteğiyle çözümlenmesi yöntemi olduğunu söyledi. Nedime Karanis, "Arabulucu sistematik teknikler uygulayarak görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getirerek onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmelerini, aralarındaki iletişim sürecinin kurulmasını sağlamaya çalışan, tarafsız, mesleğinde en az 5 yıllık tecrübesi olan hukuk fakültesi mezunu üçünçü kişidir" dedi.
Arabulucu ile uyuşmazlık çözümünün tamamen tarafların iradelerine bağlı olduğunun altını çizen Karanis, "Bu sürede güvenilirlik ve gizlilik önemlidir. Taraflar mahkemede konuşamadıklarını burada rahatça konuşabilirler. Görüşme sırasındaki beyanlar ve ifadeler gerek taraflarca gerekse arabulucu tarafından kesinlikle üçüncü kişilere anlatılmaz" diye konuştu.
Samsun Arabuluculuk Merkezi açılış törenine Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, avukatlar ve yakınları katıldı.

FOTOĞRAFLI