İlker AKTAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN Barosu Başkanı Kerami Gürbüz ve beraberindeki avukatlar, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü, 2 polisin şehit olduğu saldırıyı protesto etmek için yürüdü.
Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz ve baro üyesi avukatlar, dün gerçekleşen silahlı saldırı sonucu Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini ve 2 polisin şehit edilmesini protesto etmek için bir araya geldi. Samsun Barosu Lokali’nde gerçekleşen programda Baro Başkanı Kerami Gürbüz basın açıklaması yaptı. Gürbüz, bu vefatın Türkiye'yi kaosa sokmak isteyenlerin cesaretini arttıracağını, onların çıkarlarına hizmet edeceğini belirterek, "Ülkeyi kaosa ve belirsizliğe sürüklemek isteyen karanlık odakların ekmeğine yağ sürülmek istenmiyorsa bu cinayet tüm boyutlarıyla en kısa sürede aydınlatılmak ve kamuoyunun zihnindeki bütün sorular cevaplandırılmak zorundadır. Cinayetin fail ya da failleri ve onların arkasındaki güç ya da güçler hukuk devleti kuralları çerçevesinde hesap vermedikten ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmadıktan sonra bu ülkedeki insanlarımızın huzuru her zaman tehdit altında olacak ve toplumsal tedirginlik süreklilik kazanacaktır. Bu sebeple başta hükümetimiz ve tüm yetkili kurumlar, bu olayın üzerine hassasiyetle eğilmek ve olayı tüm boyutlarıyla ortaya koyan açıklamalarını ivedilikle yapmak zorundadırlar" dedi. 
Artık olan bitenin yapanın yanına kar kalmadığı, birilerinin cinayetlerden beslenmediği ve hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarının sağlıklı bir şekilde işletildiği bir Türkiye istediklerini belirten Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, "Bugün biz burada hain bir saldırı sonucunda kaybettiğimiz Diyarbakır Barosu Başkanımız Tahir Elçi için tek vücut, tek yüreğiz. Dost düşman bilsin ki, bu tür eylemlere, işlenen cinayetlere rağmen asla doğru bildiğimiz yoldan, haktan, hakikatten ve adaletten dönmeyiz. Olayın hemen ardından keşif amacı ile olay yerinde bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’a ve beraberindeki heyete yönelik saldırı girişiminden dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, olay yerindeki delilleri karartmaya yönelik bu saldırıyı da manidar bulduğumuzu belirtmek istiyoruz" diye konuştu. Baro Başkanı Gürbüz ve baro üyesi avukatlar, basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtı’nın önüne yürüdü. Burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan avukatlar, daha sonra anıttan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI